Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

Segítség a Segítőknek – Látunk, hallunk, hiszünk benned!

A „Segítség a Segítőknek” kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi dolgozók számára hozzáférést és teret biztosítson olyan forrásokhoz, önsegítő anyagokhoz és saját történetekhez, melyekkel támogathatjuk jóllétük fenntartását a pandémia idején. Szeretettel kérjük kollégáinkat és önkéntes hallgatóinkat, hogy amennyiben van olyan történet, esemény vagy gondolat, amit szívesen megosztanának „egymás segítése” és a szolidaritás jegyében, küldjék el nekünk az ookt@aok.pte.hu címre, hogy mindannyian bővíthessük az erőforrásaink eszköztárát.

Kezdeményezésünk Facebook oldala

Amennyiben úgy érzi, hogy további lélektani támogatásra lenne szüksége, forduljon bizalommal a PTE ÁOK Egészségpszichológiai Konzultáció és a PTE Student Counselling tanácsadó szolgálataihoz.

A szükségleteink hierarchiája

Abraham Maslow „piramisa” szerint a szükségleteinknek létezik egy hierarchiája, amely leírja azokat tényezőket, melyek ösztönöznek, motiválnak minket, illetve a fizikai és mentális egészségünk fenntartásához létfontosságúak. Erre az elméletre alapozva szeretnénk támogatni kollégáink alapvető, biztonsági, illetve az összetartozásra, önbizalomra és hozzájárulásra irányuló szükségleteit. Az önsegítő anyagok és források bármely egészségügyi dolgozó számára elérhetőek, letölthetőek és kinyomtathatóak.

 

2020 mindannyiunk számára nehéz év volt, sok tekintetben. Szenvedtünk és szenvedünk a bizonytalanságtól, szorongástól, féltettük és féltjük az egészségünket, kapcsolatainkat vagy megélhetésünket. Most talán nagyobb szükségünk van arra, hogy egymásba kapaszkodjunk, mint valaha. Bár a helyzetet nem tudjuk megváltoztatni, megválaszthatjuk, hogyan reagálunk arra. Egy lehetőség a választásra az együttérzés, az elfogadás és a kedvesség mások és önmagunk felé egyaránt.

A „Segítség a Segítőknek” program munkatásai