PTE Rektori Ösztöndíj 2021

2021. június 8.

Július 8-ig még lehetőség van a felvételi jelentkezési sorrend módosítására. Miért érdemes első helyen jelölni a pécsi egyetemet? A Pécsi Tudományegyetem hiánypótló és egyben egyedülálló kezdeményezését folytatja azzal, hogy ebben az évben is meghirdeti a PTE Rektori Ösztöndíjat. A cél az, hogy az intézmény az elsőéves hallgatóit támogassa.

„A PTE Rektori Ösztöndíjat a legelső szemeszterüket alapképzésben és osztatlan képzésen megkezdő hallgatók számára alapította a Pécsi Tudományegyetem” – mondta Lengvárszky Attila, a PTE Rektori Kabinetének vezetője, aki hozzátette, hogy a PTE Rektori Ösztöndíját azok a nappali, alap- és osztatlan képzésre felvételt nyert hallgatók kaphatják, akik első helyen jelölték meg PTE-t, és az első 200 legmagasabb pontszámot érték el. További feltétel, hogy a 2021/2022-es tanév őszi és tavaszi félévében is folytassák a hallgatók a tanulmányaikat azon a képzésen, amire a 2021. évi általános felvételi eljárás során felvételt nyertek.

A második félévi ösztöndíj kifizetésének további feltétele, hogy az első félévben legalább 17 kreditet teljesítsenek a nyertes hallgatók. Az ösztöndíjat a pályázók közül minden karon a legmagasabb pontszámmal felvett hallgatók nyerik el (100 fő állami ösztöndíjas és 100 fő önköltséges hallgató). Az ösztöndíj szétosztásáról a pályázók között karonként a pályázók arányában finanszírozási formánként külön-külön, szintén a felvételi összpontszám alapján rangsorolva döntenek.

Az ösztöndíj összege 100.000 forint, melynek kifizetésére két egyenlő részletben 2021. október 31-ig, valamint 2022. március 31-ig kerül sor. A második félévtől a hallgatók már a PTE tehetség, tanulmányi és szociális ösztöndíjaira is pályázhatnak.

„Mint mindenkinek, nekem is komoly többletkiadásokat jelentett az egyetem megkezdése, és ilyenkor bármilyen anyagi támogatás jól jön. Elég csak arra gondolni, hogy bizony a tankönyvek sincsenek ingyen, nem is beszélve arról, mennyi mindent kell beszerezni, amikor az ember egy új városba költözik, akár kollégista, akár saját albérletet tart fenn”– vélekedett a Rektori Ösztöndíjról Bodó Angelika elsőéves orvostanhallgató.

További információ:

felveteli.pte.hu

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!