Június 15-ig lehet pályázni Pécs tanulói és hallgatói díjaira

2022. május 9.

Pécs város tanulói és hallgatói díjainak elnyerésére hirdetett pályázatot a pécsi önkormányzat. Erre azon középiskolás diákok, illetve felsőoktatásban tanulók jelentkezhetnek, akik a baranyai megyeszékhelyen legalább öt hónapja állandó bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, és a pályázat benyújtásának időpontjában Pécs közigazgatási területén működő állami vagy nem állami fenntartású oktatási intézményben aktív, nappali tagozatos tanulmányokat folytatnak.

A pályázat célja, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kifejezze megbecsülését a kiemelkedő tanulmányi, kutatási eredményeket elérő, szakmájuk területén kimagasló sikereket felmutató, valamint a nemzetiségi értékek átörökítésében elkötelezett tevékenységet folytató tanulók és hallgatók iránt, másrészt a tehetséggondozás keretein belül anyagi támogatást nyújtson részükre a kiváló teljesítményük fenntartása céljából.

A pályázat keretein belül a Pécs Város Kiváló Tanulói és Hallgatói Díja vagy a Pécs Város Kiváló Nemzetiségi Tanulói és Hallgatói Díja elismerések nyerhetőek el. Egy naptári évben kizárólag egy pályázat nyújtható be.

A pályázaton való részvétel feltétele a Pályázati Űrlap, valamint a pályázati feltételek fennállásának megállapításához szükséges igazolások és nyilatkozatok határidőre történő beérkezése.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. június 15.

A Pályázati Felhívás és a Pályázati Űrlap ide kattintva letölthető, de elérhető a város felületein is (pecs.hu; gov.pecs.hu/register/newsDetail/499). Ugyanezen a felületen elérhető a Pécs város tanulói és hallgatói díjairól szóló önkormányzati rendelet, mely részletes leírást nyújt az elismerésekről és a pályázat menetéről.

A pályázatot egy példányban, papír alapon kell benyújtani személyesen vagy ajánlott küldeményként Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. címre a Kulturális és Népjóléti Főosztály számára címezve.

A Pécs város tanulói és hallgatói díjai elismerések díszoklevéllel, pénzjutalommal és grafikailag egyedileg megtervezett, digitálisan leképezhető oklevéllel járnak. A pécsi önkormányzat a honlapján közzéteszi a pályázat nyerteseinek nevét, a díjazott oktatási intézménye nevét és a tanulói vagy hallgatói jogviszony adatait. A közlemény a díjazottakról rövid méltatást is tartalmaz. A díszoklevelet az elismerésben részesülő tanulók és hallgatók – a díj típusától függően – a Magyar Tudomány Napjához vagy a Nemzetiségek Napjához kapcsolódóan megrendezésre kerülő ünnepségeken vehetik át.

További felvilágosításért Major Tünde Kármen köznevelési ügyintézőhöz lehet fordulni a +36 72/533-857-es telefonszámon.

Forrás: 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!