Feedback Bizottság

MÓDSZEREK, KÉRDŐÍVEK

 

A Feedback Bizottság valamint elődjei az 1977/78-es tanévtől papír alapú kérdőívekkel végeznek felméréseket, ez a módszer bővült a 2010/11-es tanévtől az online és monitor csoportos felmérésekkel, majd a 2012/13-as tanévtől bevezetésre került a Feedback motivációs rendszer is.

Az online kérdőívek készítésénél különösen nagy hangsúlyt fektettünk a kitöltők személyazonosságának védelmére. A kérdőívek TELJESEN ANONIMAK. A rendszer semmilyen formában NEM TÁROLJA, hogy ki, melyik kérdőívet töltötte ki, csak annyit, hogy kitöltött-e kérdőívet vagy sem. Még a RENDSZER FEJLESZTŐI SEM tudják összekapcsolni a kérdőívet a kitöltővel.

KÖTELEZŐ TANTÁRGYAK ÉS GYAKORLATVEZETŐK FELMÉRÉSE

A kérdőív során a tantárgy, illetve a tantárgyhoz esetlegesen kapcsolódó gyakorlatvezető értékelését végzik a hallgatók. Mindhárom oktatási nyelv összes kötelező tantárgya része a felmérésnek. A kérdőívek a vizsgaidőszakot követő első hétfő 0:00 órától jelennek meg. Felhívjuk figyelmét, hogy a korábbiaktól eltérően a kérdőív kitöltésére 2 hét áll rendelkezésére!

A felmérés célja a tantárgyak hallgatói szemmel történő értékelése, az oktatással kapcsolatos problémák feltárása. A kérdőív rövid, és bár nem illeszthető tökéletesen minden tárgyhoz, alapvetően megfelel a lekérdezés céljainak.

Kitöltési útmutató:

1.    A kérdőívek a Neptun rendszerben találhatóak.

2.    Bejelentkezés után az „Ügyintézés” menüpont alatt a „Kérdőívek” fülre kattintva érhetőek el a kitöltésre váró kérdőívek.

3.    Minden kérdőív mellett látható a kérdőív aktuális állapota: pl. „nincs elkezdve” vagy „kitöltött”. A kitöltött kérdőívek számára külön nézet is van. A kérdőívek sorának végén, a Kedvezmény oszlopban esetenként zöld pipa ikon látható. Ez csupán azt jelzi, hogy az adott kérdőív a kedvezményre jogosító kérdőívek csoportjába tartozik – szenteljen különös figyelmet arra, hogy az összes ilyen módon megjelölt kérdőívet kitöltse, hogy a kedvezményben részesülhessen!

4.   A kérdőív nevére kattintva egy felugró ablakban kezdheti meg a kitöltést. (Figyelem! Az 1. oldal alján a „Tovább” gombra kattintva a rendszer ellenőrzi, hogy minden kérdésre válaszolt-e. Fontos, hogy mindig továbblépjen a 2. oldalra, mert a kérdőív csak ezen ellenőrzés után válik kitöltötté.)

+1. Amennyiben félbe hagyja a kitöltést, korlátlan számú alkalommal újrakezdheti a kitöltést egy későbbi időpontban, a kitöltési határidőn belül. Mivel a rendszer részlegesen kitöltött kérdőíveket nem tárol, az addig adott válaszai az adott kérdőívtípusnál az adott tárgyra nem mentődnek, a kérdőíveket minden kitöltési alkalommal elölről kell kezdeni!

 

TOVÁBBI ONLINE LEKÉRDEZÉSEK

A kérdőíveket a hallgatók a Neptun rendszeren keresztül tölthetik ki. A kérdőív a megfelelő tantárgy színterében jelenik meg, ahol a megadott határidőn belül a hallgató azt csak egyszer töltheti ki.

Választható tantárgyak értékelése

Minden hallgató számára a 13. oktatási héten az elektív és a fakultatív tantárgyak színterében jelenik meg az alábbi kérdőív, melyet a vizsgaidőszak végétől számított egy hónapig tölthetnek ki.

Vizsga értékelése

A hallgatók a vizsgák értékelésre vonatkozó kérdőívet, mely 24 órával a vizsga után jelenik meg, a vizsgaidőszak végétől számított egy hónapig tölthetik ki.

Előadások értékelése

A kérdőív az előadás tanrendben megjelölt napján jelenik meg, és ezt követően két hétig tölthető ki.

„Beiskolázási kérdőív”

Az adott képzést intézményünkben frissen megkezdő hallgatók számára (újonnan felvett, átvett, vendéghallgató), minden szemeszter első felében 2 héten keresztül elérhető speciális kérdőív. Ezek a hallgatók korábban nem vettek fel tantárgyat az adott szakon, így nem volt lehetőségük a „Kötelező tárgyak és gyakorlatvezetők értékelése” kérdőív kitöltésére, ezért ennek a kérdőívnek a kitöltésével nyerhetik el a kedvezményt a Feedback motivációs rendszer-ben.
A kérdőív egyebekben nem tartozik a Feedback Bizottsághoz, ha kérdése merül fel, vegye fel a kapcsolatot a Hallgatói Szolgáltató Irodával.