Egészségnap - ingyenes szűrések - május 14.

2022. március 25.

A május 14-i önkormányzati egészségnap keretében többféle hasznos, esetenként életmentő szűrővizsgálaton is részt vehetnek a pécsiek „A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány” jóvoltából – írja a pecsma.hu.

Dr. Kiss István, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Orvosi Népegészségtani Intézetének igazgatója és „A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány” kuratóriumi elnöke a rendezvény kapcsán arra hívták fel a figyelmet, hogy a különböző szűrővizsgálatok rendkívül fontosak, főként az olyan rosszindulatú daganatos betegségek elleni harc szempontjából, melyeknek a korai stádiumban való felismerése életmentő lehet.

A szokásoktól eltérően idén nem a Széchenyi tér, hanem a Kossuth tér ad majd otthont a szűrőbusznak. Regisztrálni nem szükséges, érkezési sorrendben tudják fogadni az érdeklődőket. Bőrrák és szájüregi daganatszűrésre lesz lehetőség, ezek mellett a zöld hályog kialakulását megelőzendő szemnyomás-mérést is végeznek majd a szakorvosok. Az egészséges táplálkozás jegyében főzőbemutatót és kóstolást, valamint testösszetétel-mérést, illetve ahhoz kapcsolódó tanácsadást is tartanak. A daganatmegelőzés témáját feldolgozó írásos anyagokat is rendelkezésre bocsátanak, ajándékba Életigenlők magazint, valamint Béres cseppet kapnak a szűrővizsgálatokon résztvevők.

Forrás:

pecsma.hu