MTA-PTE Lendület kutatócsoport alakul az Orvosi Népegészségtani Intézetben

2023. október 4.

A Magyar Tudományos Akadémia Lendület programjának ünnepélyes díjátadását 2023. szeptember 26-án tartották az MTA Székházban. A rendezvényen köszöntötték a 2023-ban megalakult, 19 új Lendület kutatócsoport vezetőjét, köztük Lohner Szimonettát, a PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézetének egyetemi docensét is, akinek „Előzzük meg az orvostudományi kutatások pazarlását! - kutatás a klinikai vizsgálatok és evidenciaszintézisek tervezésének és eredményközlésének javítására” című pályázata nyert támogatást. A nyertesek az eseményen röviden bemutatták kutatási projektjeiket is.

Az MTA kiemelt figyelmet fordít a kutatói kiválóság támogatására. 2009-ben indított Lendület programjának elsődleges célja a hazai fiatal kutatóbázis erősítése. Ennek érdekében az Akadémia itthon tevékenykedő vagy külföldről hazatérő, kiemelkedő fiatal tehetségeket és kimagasló teljesítményű kutatókat segít saját kutatócsoportjuk létrehozásában, illetve sikeresen elindított Lendület kutatócsoportjuk további működtetésében.

A Lendület programról bővebb információ olvasható itt, az Akadémia Székházában tartott ünnepélyes eredményhirdetésről pedig itt.

Fotók: