Elismerések a HMAA multidiszciplináris diákkonferencián

2022. október 3.

Augusztus 26-27-én, immár 16. alkalommal rendezték meg a HMAA (Amerikai Magyar Orvosszövetség) Magyarországi Tagozatának éves, multidiszciplináris diákkonferenciáját Balatonfüreden, ami kiváló lehetőséget nyújtott a hallgatóknak előadókészségük fejlesztésére angol és magyar nyelven, valamint szakmai kompetenciáik gyarapítására is.

Az előző évekhez hasonlóan a HMAA anyaszervezettől is többen haza tudtak utazni a találkozóra, így az egyesület volt elnöke, dr. Khoor András és elnökjelöltje, dr. Garami Zsolt is.

A pécsi egyetemet - a hallgatók mellett – dr. Kanizsai Péter, dr. Tóth Péter és dr. Menyhei Gábor professzor is képviselték, akik több tudományos szekció moderálásával járultak hozzá a kongresszushoz. Dr. Menyhei Gábor, a PTE Klinikai Központ Érsebészeti Klinikájának korábbi vezetője kitüntetést is átvehetett a HMAA és PTE kapcsolattartásában végzett munkájáért.

A PTE ÁOK támogatásával 15 hallgató képviselhette előadással vagy poszteres prezentációval az egyetemet, akik magas szakmai színvonalon mutatták be kutatási eredményeit a különböző szekciókban. Az Élettan-Kórélettan-Patológia-Onkológia poszterszekciót dr. Fülöp Barbara PhD-hallgató, az Anatómia-Élettan-Kórélettan szekciót Bosnyák Inez, ötödéves MD/PhD-hallgató nyerte. A HMAA által felajánlott Ivan és Irene Krisztinicz-díjat idén Petneházy Zalán, ötödéves hallgató nyerte a radiológia szekcióban tartott, legjobb angol nyelvű előadásáért, így részt vehet az éves HMAA konferencián Sarasotában (FL, USA), amit az orvosszövetség finanszíroz.

A díjazottaknak szeretettel gratulálunk! Elismerés illeti a szervezőket a színvonalas eseményért és programokért, valamint a balatonfüredi Állami Szívkórházat is az infrastruktúra biztosításáért. A szervezésben dr. Környei Bálint, dr. Szabó Steigerwald Dorottya, dr. Lippai Bálint, Pluhár Anna, Schwieters Lili, valamint dr. Horváth Gábor vettek részt.