Világsztár motivációs szónok a pécsi orvoskaron

2022. április 1.

Április 7-én immáron hatodik alkalommal rendezi meg a PTE Általános Orvostudományi Karának Angol-Német Hallgatói Önkormányzata (EGSC) a nagy népszerűségnek örvendő Motivációs Beszéd néven futó rendezvényét. Az idei meghívott vendég a Chicago Medből és az FBI: Most Wantedből is ismert Angel Giuffria színésznő, modell, pszichológus, motivációs szónok, a fogyatékkal élők egyik nagy szószólója Hollywoodban, aki a mindennapokban a világ egyik legmodernebb bionikus alkarját viseli.

A pécsi orvoskar Angol-Német Hallgatói Önkormányzata a tanulmányokat érintő, valamint az érdekvédelmi tevékenységük mellett rendkívül nagy hangsúlyt fektet az elfogadásra, a sokszínűségre, a toleranciára. A 2014-ben életre hívott, Motivációs Beszéd nevet viselő rendezvénysorozat célja, hogy a meghívott szónokok segítségével elősegítsék a leendő orvosok érzékenyítését egy empatikus, befogadó társadalomért.

A Motivációs Beszédet eddig már öt alkalommal tartották meg a pécsi orvosképzőn. Ez idő alatt olyan neves személyiségek szóltak a közönséghez, mint például dr. Patch Adams, akit Robin Willams személyesített meg a mozivásznon, de a hallgatók megismerhették dr. Bennet Omalu patológust, igazságügyi orvosszakértőt, aki elsőként számolt be az amerikai focistákat sújtó krónikus traumatikus enkefalopátia (CTE) jeleiről.

Szólt a hallgatósághoz Robert Winston professzor, a mesterséges megtermékenyítés angol atyja, Frank Warren, a PostSecret művészeti és társadalmi mozgalom alapítója, valamint RJ Mitte is, a Breaking Bad (Totál szívás) kultsorozat Walter juniorja, aki betegsége, a cerebrális parézis, agyi eredetű bénulás sem tudott megakadályozni abban, hogy világhírű színésszé és társadalmi aktivistává váljon.

Április 7-én immáron hatodik alkalommal rendezi meg a PTE orvoskarának Angol-Német Hallgatói Önkormányzata a Motivációs Beszédet. Az idei meghívott vendég Angel Giuffria színésznő, modell, emellett RJ Mitte-hez hasonlóan a fogyatékkal élő emberek egyik nagy szószólója Hollywoodban.

A bal kar nélkül született színésznő több sorozatban is szerepelt már, láthattuk a Chicago Medben, az FBI Most Wantedben, valamint a Snowpiercer sorozatban is, de feltűnik egy Taylor Swift-videóban is. Hiányzó karja helyett egy csúcstechnológiás bionikus alkart visel, a világ egyik legmodernebbjét, rendkívül a szívén viseli a fogyatékkal élők képviseletét, elfogadásuk ügyét.

„Angel Giuffria a pécsi beszéde során elsősorban arra szeretne rávilágítani, hogy miként kovácsoljunk hátrányainkból előnyt, illetve hogyan küzdött meg ezekkel a kihívásokkal az élete során. Vendégünk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a rendezvény minél több fogyatékkal élő ember számára elérhetővé váljon, így angol nyelvű előadását jeltolmács fordítja” – mondta el elöljáróban Mehringer Nanetta, a PTE ÁOK Angol-Német Hallgatói Önkormányzatának irodavezetője. Kiemelte, technológiai szempontból is érdekes a motivációs szónok: a világ egyik legmodernebb bionikus karját viseli.

Angel Giuffria mintegy 45 perces, angol nyelvű előadása április 7-én 18 órakor kezdődik a PTE ÁOK Dr. Romhányi György Aulában, melyet követően a közönségnek lehetősége nyílik angolul kérdezni tőle. Az előadásról videó- és hangfelvétel nem készülhet, a fotók készítése viszont engedélyezett. Az előadást követően ismét lehet majd röviden kérdezni a helyszínen Angel Giuffriát.

További információk a PTE ÁOK honlapján:

Motivációs Beszéd - Angel Giuffria