Well-Being

2022. július 7.

A „Hallgatói és dolgozói jóllét – Well-Being” pályázaton a Sportmedicina Tanszék munkatársai - a Kollárné Kiss Gabriella által benyújtott pályázattal - bekerültek az 5 megvalósítandó pályázat közé.

 

Kedves Akác utcai munkatárs!

Biztos te is tapasztaltad már az ülő életmódból eredő kínzó nyak-, hát-, és derékfájdalmakat, ami egyre jobban korlátozza a munkavégzésedet és az egyszerű hétköznapi tevékenységeidet.

Erre a problémára kínálunk megoldást a Well-being pályázat keretein belül. Mozogj velünk az őszi szemeszterben! A mozgásprogram keretein belül a gerinc átmozgatásával, a has-és hátizmok erősítésével foglalkozunk.

Az ülő-és mozgásszegény életmód miatt a megrövidült izmokat nyújtjuk, a megnyúlásra hajlamos izmokat erősítjük. Ennek hatására megszűnnek az izomfájdalmak, szebb lesz a tartás, jobban tolerálható a mindennapi munkából adódó terhelés. Ajánljuk ülőmunkát végzőknek, túlsúlyosoknak, csontritkulás megelőzésére, valamint mindenkinek, aki szeretne egy jót mozogni.

A tornák az Akác utcai telephelyen a szabadban (külső porta mögötti füves terület), eső esetén a gyógytorna folyosón a nagy tornateremben kerülnek megtartásra.

A részvétel regisztrációhoz kötött, a résztvevők száma maximum 50 fő, részvételi szándékát kérem jelezze a sportmed.ps@aok.pte.hu emailcímen. Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 5.

Az összes alkalmon résztvevő munkatársak – a mozgásra való ösztönzésül - egyalkalmas Fitnexx napijegyet kapnak ajándékba, tetszőleges óratípusra. A tornákon jelenléti ívet vezetünk, és fotódokumentációt készítünk.

A program tervezett időpontjai:

Szeptember 12, 15, 19, 22, 26, 11:30 óra. Alkalmanként 30 perc.

Kényelmes ruházat és sportcipő használata ajánlott!