Rákellenes küzdelem – szűrések a pécsi orvoskaron február 14-én

2023. február 6.

Február 4-én van a rákellenes küzdelem világnapja. Ennek apropóján a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége február 13-a és 16-a között „Ismerd fel!” címmel kampányt indít a négy orvosegyetemi városban, a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületének részvételével.

Február 13-án, délután 4 órakor Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Szegeden egyszerre, egy közös sétával indítják el a programsorozat stafétáját, a Magyar Rákellenes Ligával együttműködve. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a rákmegelőzésre, hiszen a rendszeres szűrés és az időben történő felismerés életet menthet.

A pécsi útvonal: a campustól a Széchenyi térig, gyülekező a Fogászati és Szájsebészeti Klinika bejáratánál (Tüzér u. 1.)

A Nemzeti Népegészségügyi Központjóvoltából egészségügyi állapotfelmérést és szűrést isrendeznek egészségügyi szakszemélyzet segítségével, mindezt ingyenesen. Ezekhez mindössze a TAJ-kártya felmutatása lesz szükséges, majd minden eredményt az EESZT-ben fognak rögzíteni.

A szűrések között lesz vérnyomás- és vércukormérés, koleszterin- és trigliceridszint-meghatározás, kardiovaszkuláris állapotfelmérés, csontsűrűségmérés, testösszetétel-analízis, életmódbeli tanácsadás, szájüregi szűrés és légzésfunkciós vizsgálat is.

Helyszín:

PTE ÁOK új épülete előtti terület

Időpont:

2023. február 14-e, délelőtt 10 órától 16 óráig

17 órától dr. Gács Boróka tart előadást „Rossz hír közlés” címmel orvostanhallgatóknak a PTE ÁOK Dékáni Tanácstermében.

Regisztráció az alábbi Google Formon:

forms.gle/yvKUrghjbRiBR8My8

További információ a plakáton és a facebook eseménynél:

facebook.com

Plakátok: