Nagy érdeklődés kísérte az idei Teddy Maci Családi Napot is

2023. március 13.

Gyerekzsivajtól volt hangos március 11-én a pécsi orvoskar épülete, ahol idén immár 11. alkalommal rendezték meg a Teddy Maci Családi Napot, amikor is játékos formában ismerkedhettek a gyerekek az orvostudomány titkaival. A népszerű eseményre számos új programmal készültek a szervezők: a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kara, valamint a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesülete.

Idén a szervezők több mint ezer résztvevőt vártak, ami a reggeli forgatagból ítélve meg is valósult. A Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületének Teddy Maci koordinátorai, Korucz Odett, Németh Nóra, Lakatos Lilla és Torma Dalma a Dunántúli Naplónak elmondta, hogy a családi napra évről-évre egyre többen jönnek, ezért több standdal és programmal is készültek. A rendezvényre gyermekorvosokat is meghívtak, akikkel a szülők külön konzultálhattak.

Pál Klaudia Cintia negyedéves gyógyszerészhallgató úgy nyilatkozott, hogy a gyerekek nagyon érdeklődőek voltak, a Maci Patikában a legjobban a kenőcsök tetszettek nekik, amit saját maguk is elkészíthettek.

Nagy népszerűségnek örvendett a tűzoltóautó is, ami a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület révén érkezett meg a rendezvényre. A kicsik a legjobban annak örültek, hogy beülhettek az óriási, piros járműbe, és közelről megnézhették a felszerelését.

Forrás:

Dunántúli Napló

Fotó:

Verébi Dávid