Rangos díjakat kapott dr. Jason Sparks a 17. Young European Scientist Konferencián

2022. szeptember 29.

Dr. Jason Sparks, a PTE ÁOK Anatómiai Intézetének egyetemi tanársegédje rangos díjakkal tért haza a szeptember 15-e és 18-a között Portugáliában, Portóban, immár 17. alkalommal megrendezett, Young European Scientist Konferenciáról. Szekciójában első hellyel díjazták, a plenáris előadáson pedig a második helyet szerezte meg.

A nemzetközi szintű hallgatói konferencián orvostan-, fogorvostan-, gyógyszerész-, biomérnök- és PhD-hallgatók vehetnek részt. Mivel évről évre rengetegen jelentkeznek rá, ezért nehéz bekerülni, idén is több, mint 500 résztvevője volt a világ számos pontjáról, Indiától Kolumbiáig. A hallgatók tudományos munkáikat poszter, előadás és plenáris előadás szekciókban mutathatják be, emellett nívós előadásokon és workshopokon, illetve kulturális programokon is részt vehetnek.

A konferencia hivatalos weboldala itt tekinthető meg: yesmeeting.org

Dr. Jason Sparks absztraktját a „Molekuláris sejtbiológia - élettan” szekcióba választották be. Mint mondta, öt perce volt arra, hogy prezentálja a munkáját, és ugyancsak öt perc a kérdésekre. Előadását első helyezéssel értékelték. Ennek köszönhetően juthatott tovább a plenáris előadásra, ahol minden szekció első helyezettje újra bemutathatta a munkáját a nagyközönségnek, ami ezúttal hét perces lehetett, a kérdések pedig ugyancsak ötpercesek. A hat fős zsűri a második helyezést ítélte neki. Témája a "Role of Pacap in age-related systemic amyloidosis” volt, témavezetője dr. Reglődi Dóra professzor asszony.

„Számomra ez volt az eddigi legnagyobb megmérettetés, mert plenáris előadáson még nem mutatkoztam be. Tudtam, hogy sok kérdést fogok kapni, igyekeztem mindegyikre a legmegfelelőbb válaszokat adni. Örülök, hogy egy ilyen nívós konferencián vehettem részt, és biztos vagyok abban, hogy ez a szereplés is segít leküzdeni a lámpalázamat”

- nyilatkozta.

Ilyen jó eredmény ezen a konferencián még nem született Pécsről, dr. Jason Sparks-nak szeretettel gratulálunk!