Második lett a HoloSapiens csapata a Startup World Cup magyarországi selejtezőjében

2023. november 23.

November 16-án rendezték a Startup World Cup magyarországi selejtezőjét, ahova 75 csapat közül válogatták be a legjobb tíz startup projektet, köztük a HoloSapiens Technology Kft.-jét is. Tagjai között van dr. Jason Sparks, a pécsi orvoskar anatómiaoktatója, szakmai konzultáns, valamint dr. Móga Kristóf általános sebész (SE-OE), PhD-hallgató, ötletgazda, Bolemányi Balázs mechatronikai mérnök, projektvezető, Jäkl Szabina, vállalkozás-fejlesztési mesterszakos hallgató és dr. Varga Sabrina fogorvos, vezető designer. A San Franciscó-i világbajnokságon Magyarországot az első helyezett csapat, a "DokiApp" képviselheti, a második helyezett, a HoloSapiens Technology Kft. versenyen kívül mutathatja be projektjét.

A Startup Világbajnokságot a San Franciscó-i székhelyű Pegasus Tech Ventures alapította, és mára 80 országban vált a startup vállalkozások legnagyobb megmérettetésévé. A verseny évről évre vonzza a startupokat, és a fődíj – egy 1 millió dolláros befektetés – igazi ösztönzést jelent a magyar tehetségeknek. A selejtezőn a helyi startupok versenyeznek, hogy elnyerjék a lehetőséget a San Franciscó-i versenyre való kijutásra.

Mint dr. Jason Sparks elmondta, az ötleteket egy háromperces pitch formájában kellett bemutatniuk, amit egy ötperces kérdéssorozat követett. A Bíráló Bizottság a HoloSapiensnek ítélte a második helyet, ezáltal kijuthatnak a 2023-as világbajnokságra, ahova a legjobbnak választott startupok érkeznek. Itt lehetőségük lesz a versenyen kívül ismertetni projektjüket.

„Mivel a projektünk csak nagyon kezdeti fázisban van, ezért nem számítottunk erre a sikerre. Azért vettünk részt az eseményen, hogy tanuljunk, gyakoroljuk a pitch-et, a kapott kérdésekből pedig épüljünk. A Bíráló Bizottság úgy ítélte meg, hogy a második helyezés a legjobb helyen lesz nálunk, mivel a San Franciscó-i megmérettetésen még többet tanulhatunk, és akár új kapcsolatokat is kereshetünk projektünk megvalósításához” - nyilatkozta a pécsi orvoskar anatómiaoktatója.

A HoloSapiens három pillérre épít, célja a kiterjesztett valóság technológia alkalmazása az anatómia oktatásában, a skill trainingekben, illetve a jövőben a sebészeti eljárásokban. A csapatot az ötletgazda állította össze, ő gyűjtött maga köré olyan embereket, akikre szüksége volt ötletének megvalósításához.

A Holosapiens Technology Kft.-nek szeretettel gratulálunk!