Adományokkal segítik a PTE munkáját a vírus ellen

2020. április 1.

Közleményben mondott köszönetet a dolgozók nevében is a Pécsi Tudományegyetem mindazoknak, akik a koronavírus okozta veszélyhelyzet alatt bármilyen adománnyal, felajánlással segítették a munkát.

A Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Laboratóriumában nagy erőkkel zajlik a vírus kutatása. Magyarországon először itt sikerült a COVID-19 genomját feltérképezni. A felgyorsított kutatások azonban anyag- és forrásigényesek. Létrehoztak egy Koronavírus Ellátó Központot a volt Megyei Kórházban, ami kifejezetten a lehetséges fertőzöttek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozik. Ezen munkák peremfeltételeinek a biztosítása is kiemelten fontos, így a kancellária munkatársai is jóval több terhet vállalnak. A Pécsi Tudományegyetem működését finanszírozza a magyar állam, ám a nem mindennapi körülményekre tekintettel az intézmény jó szívvel fogadja az adományokat. Anyagi segítséget a PTE Alapítvány számára utalt összegek jelenthetnek.

Akár adójának 1%-a felajánlásával, akár gyorsabb pénzügyi utalással segíthet. Utóbbi kapcsán azt is meg lehet jelölni, hogy célzottan a koronavírus-ellátással kapcsolatos igények finanszírozásához használják fel. Maga az összeg akár egy, az otthoni munkavégzés vagy a korlátozott kijárás miatt elhalasztott kávé ára is lehet. Tárgyi és szolgáltatás formájában felkínált adományokat is tud fogadni a PTE.

További információ:

facebook.com/adomany.koronavirus.pte

pte.hu/hu/covid/adomany

adomany.koronavirus@pte.hu

Forrás:

pecsma.hu