Továbbra is érvényben marad a látogatási tilalom a Klinikai Központban

2020. július 2.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja számára kiemelten fontos a betegek, valamint a munkatársak fokozott védelmének a biztosítása, és a fertőzésveszély lehetőségének a minimalizálása a vonatkozó előírások betartásával.

A PTE jelenleg is az igazolt koronavírus fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára, és az igazolt, koronavírussal fertőzött betegek ellátására, valamint a teljes körű gyermekinfektológiai ellátásra kijelölt intézmény.

A betegek és az ellátás biztonságának garantálása érdekében a PTE Klinikai Központban továbbra is érvényben marad az általános látogatási tilalom, amely alól az alábbi esetek jelentenek kivételt:

  • a súlyos állapotú (azaz az önmagát fizikailag ellátni képtelen, gyógyszeresen sem megszüntethető fájdalomban szenvedő, illetve pszichés krízishelyzetben lévő) betegek esetén az általuk megjelölt személy,
  • a kiskorú beteg szülője/törvényes képviselője (vagy az általuk megjelölt személy),
  • a szülő nő által megjelölt nagykorú személy (a vajúdás és a szülés alatt),
  • a beteg vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja.

A PTE Klinikai Központja kéri a betegeket és a látogatókat, hogy a fertőzés veszélyének csökkentése érdekében az előírt szabályokat szíveskedjenek betartani!

Az általános látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

 

PTE Klinikai Központ