Dékáni tájékoztató az intézménylátogatás rendjéről - 09.04.

2020. szeptember 4.

Tisztelt Hallgató!

Ezúton tájékoztatom, hogy 2020. szeptember 1. napján hatályba lépett a 14/2020. számú rektori és kancellári együttes utasítás az intézménylátogatás rendjéről és a járványügyi készültség idején alkalmazandó higiénés eljárásrendről.

Az utasítás 4. § értelmében az Egyetem épületeit, rendezvényeit, kurzusait – saját felelősségére – kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja. A megbetegedés jellemző tüneteit az 1. számú melléklet tartalmazza.

Amennyiben Önt PCR teszt elvégzésére kötelezték, a teszt eredményét hatósági vagy önként vállalt karanténban köteles megvárni. A karantént csak negatív PCR teszt eredmény igazolását követően, illetve a hatósági karantén esetében a karanténkötelezettség alóli felmentésről szóló vagy a karantén elhagyására vonatkozó határozat birtokában hagyhatja el. A kar minden elkövet annak érdekében, hogy a pótlásokra megfelelő lehetőséget biztosítson a hallgatók számára.

Az 5. § (2) pontja alapján az Egyetem területén a szájat és az orrot eltakaró eszköz (például orvosi maszk, sál, kendő, továbbiakban: maszk) viselése kötelező.

 

Kérem, szíveskedjen a fenti előírásokat szigorúan betartani.

 

Szíves együttműködését köszönöm.

Üdvözlettel:

Dr. Nyitrai Miklós

dékán