Élelmiszer-adomány a Covid-osztálynak a Pécsi Evangéliumi Karitatív Szolgálattól

2021. április 20.

Egy nagyobb élelmiszer-adományt szállít a Klinikai Központ Covid-osztályának a Pécsi Evangéliumi Karitatív Szolgálat április 26-án, csatlakozva az „Ez az a nap!” nevet viselő országos megmozduláshoz.

A Covid-osztályon dolgozók köztudottan rendkívül leterheltek, túlóráznak, sokszor szünet nélkül végzik munkájukat, ezért frissítők és gyorsan fogyasztható ételek jelentik számukra a legnagyobb segítséget. A PEKSZ felhívása szerint, ha valaki csatlakozni szeretne a kezdeményezéshez, azt kétféle módon teheti meg: az élelmiszerek vásárlására szánt pénzadományt a Nem Vagy Egyedül Alapítvány 50800111-15193825 számú számlaszámán fogadják, a közleményben „covid osztály” megjelöléssel. A másik lehetőség az élelmiszerekkel való segítség, ami lehet őrölt kávé, tea, cukor, tej, tejszín, müzliszelet, csoki, keksz, zabkeksz, alma. Ezek április 24-én, délelőtt 11 és 12 óra között adhatók le Pécsett, a Csaba utca 5/2-es szám alatt.

A 14 helyi, keresztény gyülekezet összefogásával létrejött, a mélyszegénységben élő pécsi családok megsegítését célul tűző Pécsi Evangéliumi Karitatív Szolgálat tevékenységét a koronavírus okozta szükséghelyzet hívta életre. Tavaly májusban indultak, és az év végéig összesen 5,5 tonna élelmiszert osztottak ki a rászorulóknak. Pécs számos területére juttatnak el csomagokat, egy-egy alkalommal összesen 50, nehéz helyzetbe került család számára. Eddig többek között Gyárvároson, György-telepen, Pécsbányán, Uránvárosban, Vasason, Hirden, Kertvárosban és Rózsadombon segítettek.

Az egyenként kb. 10 kg-os adomány többek között lisztet, olajat, cukrot, rizst, tésztát, tejet és konzerveket tartalmaz. A PEKSZ önkéntesei időt szánnak arra is, hogy meghallgassák az adományt fogadó embereket, beszélgetnek és imádkoznak is velük. Tanácsadással, álláskereséssel és hitéleti támogatással segítik a rászorulókat. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy a szolgálat egyre szélesebb körben és tartósan tudjon segítséget nyújtani a pécsi családoknak.

Forrás:

Dunántúli Napló