Sikerrel zárult a PTE orvoskara által szervezett hallgatói COVID oltássorozat

2021. szeptember 15.

Sikerrel zárult a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara által a magyar és a külföldi hallgatóknak szervezett oltási kampány, a kar jelenleg nem szervez több oltási napot.

Mint ismert, a 2/2021. számú rektori - kancellári – Klinikai Központ elnöki együttes utasítás értelmében a pécsi orvoskar hallgatói számára, tanulmányaikhoz kapcsolódó gyakorlati képzésben való részvételhez szükséges a COVID oltás felvétele.

Ezért a PTE ÁOK szeptember elején ismételten ingyenes oltási lehetőségeket szervezett az általános orvos, a fogorvos, a gyógyszerész és a biotechnológia képzéseken mind magyar, mind külföldi hallgatóink számára. Ez a lehetőség mind az elsőéves, mind a felsőbb évfolyamokon tanuló hallgatók számára elérhető volt, és elsősorban az első és második COVID védőoltás felvételére vonatkozott.

A PTE Általános Orvoskar friss tájékoztatása szerint sikerrel zárult az oltások szervezése, egyúttal az intézmény azt közölte, hogy jelenleg a mérsékelt hallgatói érdeklődésre tekintettel nem szervez több oltási napot. A kar hangsúlyozza, hogy aki még nem oltatta be magát, mindenképpen éljen a lehetőséggel, és egyénileg foglaljon időpontot a központi kormányzati lehetőségek valamelyikén:

  • a magyar állampolgárok a vakcinainfo.gov.hu, illetve a eeszt.gov.hu linken regisztrálhatnak;
  • a külföldi hallgatóknak a Vakcinainfo.gov.hu "Registration" menüpontjában van erre lehetőség;
  • Az oltás helyszíne a PTE KK Rákóczi úti Oltóközpont (Pécs, Rákóczi út 2., bejárat a Garay utca felől).

Akik már a harmadik oltást vennék fel, és rendelkeznek TAJ-számmal, azok szintén a vakcinainfo.gov.hu oldalon, a eeszt.gov.hu-n, illetve az EESZT applikációja segítségével jelezhetik igényüket.

Az oltás felvétele mellett fontos, hogy betartsuk a járványügyi előírásokat, fordítsunk fokozott figyelmet saját magunk és egymás egészségének védelmére, az általános óvintézkedések, a higiéniai szabályok betartásával, távolságtartással, valamint a kötelező maszkhasználati szabályok betartásával. Utóbbiról az Operatív Stáb friss, szeptember 9-i határozata rendelkezik, mely ezen a linken olvasható.

Fotó:

MTI/Vajda János