Nem kötelező már a maszk a PTE-n sem

2022. március 8.

A PTE Operatív Stáb a világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetéséről szóló 77/2022. (III. 4.) Kormányrendelet alapján március 7-én megszavazta a Pécsi Tudományegyetem veszélyhelyzeti intézménylátogatási rendjéről szóló 20/2020. számú rektori és kancellári együttes utasítás azonnali hatályú módosítását. 

Amint az az UnivPecs.com cikkében olvasható, ez több enyhítést is jelent. A kockázatok mérséklése érdekében az egyetem teljes területén, zárt térben továbbra is ajánlott a maszkhasználat azokban az esetekben, amikor a másfél méteres védőtávolság nem tartható, ugyanakkor használata nem kötelező. A PTE Klinikai Központ területén az általánosnál szigorúbb előírások érvényesülnek.

A rendezvényekre eddig vonatkozó bejelentési kötelezettség megszűnik, továbbá a rendezvények szervezésével kapcsolatos speciális feltételek rendszerét 2022. március 7-tel kivezették.

Az igazolt koronavírus fertőzés miatt elrendelt hatósági karanténból szabadult foglalkoztatottak esetében az intézménylátogatás feltételeként a szervezeti egység vezetője a belépést - legalább egy, a belépést legfeljebb három nappal megelőzően készült - negatív SARS-CoV-2 antigén gyorsteszt eredményhez kötheti.

Forrás:

Univpecs.com

Fotó:

Pixabay.com