Utazás

A menüpont összegyűjti a világjárvány kapcsán az oktatókat érintő, külföldi utazással kapcsolatos tudnivalókat, rendelkezéseket.

Hírek

2020. MÁRCIUS 16.

Teendők hozzátartozók külföldi utazása esetén

A PTE Operatív Stáb határozottan javasolja és kéri az Egyetem valamennyi dolgozóját, különösen az egészségügyi dolgozókat, hogy saját és mások egészségének megóvása érdekében, amennyiben a vele egy háztartásban élő hozzátartozója az elmúlt időszakban, illetve a veszélyhelyzet fennállása alatt olyan területről érkezik/érkezett vissza, ahol az ott tartózkodáskor járványügyi hatósági intézkedés volt érvényben, ennek tényéről haladéktalanul tájékoztassa a munkáltatóját.

2020. MÁRCIUS 13.

A külföldi utazásra vonatkozó szabályok

A 4/2020 rektori és kancellári együttes utasítás értelmében nem rendelhető el és nem engedélyezhető külföldi kiküldetés, a március 13. után külföldről hazaérkező dolgozót pedig a munkáltató legalább két hétig mentesíti a munkavégzési kötelezettsége alól, illetve amennyiben az lehetséges, otthonában történő munkavégzést rendel el számára.

A közalkalmazott köteles írásban bejelenteni, ha szabadsága idején vagy szabadidejében külföldre kíván utazni.

Az egészségügyi dolgozók csak az ágazat irányításáért felelős miniszter külön engedélyével hagyhatják el Magyarország területét.

2020. MÁRCIUS 11.

Nemzetközi utazások és nagylétszámú rendezvényeken történő részvétel korlátozása

Javaslat a nemzetközi utazások és a nagy létszámú rendezvényeken történő részvétel korlátozásáról a koronavírus és az influenzavírus járványügyi helyzete miatt.