Palkonyán látták vendégül a német programos hallgatókat

2023. május 12.

Kötetlen, baráti beszélgetésre hívta a 2020-as és a 2021-es évfolyam hallgatóit a Német Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda, azzal a céllal, hogy elősegítsék az iroda és a diákok közötti közvetlenebb kapcsolat kialakítását.

"Azért találtuk ki ezt a kedves eseményt, mert az említett évfolyamokat érintették leginkább a koronavírus miatti lezárások, és az emiatt elrendelt online oktatás, így nem igazán alakult ki kapcsolat közöttük és az iroda munkatársai között" - mondta el a találkozó kapcsán Fekete László, a német iroda munkatársa.

Mint fogalmazott, az ötletet nagy örömmel fogadták a hallgatók, a vizsgaidőszak közeledtének dacára is közel félszázan vendégeskedtek meghívásukra április 30-án Palkonyán, ahol egy ismerkedős beszélgetést követően ebéddel is megvendégelték őket.

A hallgatók saját bevallásuk szerint nagyon örültek a lehetőségnek, számukra is pozitív volt, hogy az iroda munkatársaival az egyetem falain kívül, más közegben is találkozhattak. Többen mondták, hogy szívesen jöttek volna, de sajnos a vizsgák közelsége miatt tanulásra kellett fordítaniuk ezt az időt is.

Amennyiben a hallgatók részéről mutatkozik igény a későbbiekben, az iroda további hasonló, akár őszi szemeszterkezdő találkozóban is gondolkodik, mely időpontja a tanulmányi terhek tekintetében kedvezőbb lehet.