Magas rangú szász-anhalti delegáció látogatott a pécsi orvoskarra

2024. április 23.

Április 18-án dr. Reiner Haseloff miniszterelnök vezetésével magas rangú szász-anhalti delegáció látogatott a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára. A küldöttség tagjai között voltak a Szász-Anhalti Fogorvosok Egyesületének (KZV-LSA) képviselői is, az igazgatótanács elnökének, dr. Jochen Schmidtnek a vezetésével. Érkezésük célja az volt, hogy megismerjék a pécsi orvoskart és megbeszéljék a 2022 óta létező ösztöndíjprogram esetleges bővítését a szász-anhalti fogorvoshiány mérséklése érdekében.

A délelőtti órákban a Pécsi Tudományegyetem rektora, dr. Miseta Attila professzor, valamint az Általános Orvostudományi Kar dékánja, dr. Nyitrai Miklós professzor fogadta a delegációt a PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának új épületében. A németországi vendégeket dr. Nagy Ákos klinikaigazgató és dr. Benke Beáta szakorvos kalauzolta a fogászati klinika épületében, továbbá az Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központban. Ezt követően a KZV-LSA ösztöndíjas hallgatói találkozhattak a miniszterelnökkel és feleségével, dr. Gabrielle Haseloff-fal, aki 2015-ös nyugdíjazásáig fogorvosként praktizált Wittenbergben.

Utolsó napirendi pontként a delegáció tagjai dr. Czopf László oktatási dékánhelyettessel, dr. Than Péter professzorral, a Német Programbizottság elnökével, valamint dr. Nagy Ákossal, a PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának igazgatójával folytattak megbeszélést az ösztöndíjprogram bővítésének lehetőségéről.

„A diákok láthatóan nagyon otthon érzik magukat itt. Jól patronálja őket a Fogorvosok Egyesülete és az egyetem, eszmét cserélhetnek más országokból érkező fiatalokkal, új kultúrával és nyelvvel ismerkedhetnek, és változatos életet élhetnek egy élénk és kulturálisan gazdag városban. Amikor tanulmányaik végeztével majd Szász-Anhalt tartományba jönnek, hogy ott támogassák a fogászati ellátást, már nemcsak kiválóan képzettek, de érett személyiségek is lesznek, gazdagítva ezzel szövetségi tartományunkat” - foglalta össze a látogatás tapasztalatait dr. Reiner Haseloff miniszterelnök.

Fotó:

Czimondor Csilla

Kapcsolódó galéria: