Külhoni magyar oktatók pályázati lehetősége a CEEPUS programban - 2024/2025-ös tanév

2024. július 22.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2024/2025-ös tanévben ismét fogadhatnak a hazai intézmények más CEEPUS országokban dolgozó MAGYAR állampolgárságú oktatókat is CEEPUS ösztöndíj-támogatással.

A CEEPUS ösztöndíjas időszak legfeljebb 2025. augusztus 31-ig tarthat. A külhoni oktatók az egyéni mobilitási pályázatokat hálózatban freemoverként legkésőbb 2024. november 30-ig nyújthatják be.

A CEEPUS országokból érkező pályázónak a www.ceepus.info központi pályázati felületen be kell nyújtania egy freemover pályázatot a 2024/2025-ös tanév alatt.

A freemover típusban a pályázók bármely államilag elismert hazai felsőoktatási intézményt megjelölhetik fogadó intézményként, amely kiállít számukra fogadólevelet (tehát olyan intézményeket is, amelyek a jelen tanévben nem vesznek részt a CEEPUS programban vagy jelenleg nincs CEEPUS támogatási jogviszonyuk).

Kérjük, lehetőség szerint minimum 1 hónappal a tervezett mobilitás előtt nyújtsák be a pályázatot.

A kettős finanszírozás nem megengedett, azaz csak egy ösztöndíjprogram keretében támogatható egy-egy oktató, illetve a pályázatához csatolnia kell egy nyilatkozatot, amely szerint a fogadó intézménynél nem áll sem munkaviszonyban, sem megbízásos oktatói jogviszonyban.

A küldő és a fogadó intézménynek több, mint 100 km-re kell egymástól lennie.

Az oktatói mobilitás célja

  • 5 munkanap alatt minimum 6 tanítási óra és/vagy szakdolgozati konzultáció megtartása kötelező (ez technikailag 1 hónap mobilitásnak minősül a www.ceepus.info pályázati rendszerben)
  • a mobilitáshoz társulhat kutatás, konferencián való részvétel, de ez kizárólagos cél nem lehet!

Bővebb információ a pályázati feltételekről és a pályázás menetéről:

oktatóknak >>

A magyarországi tartózkodás alatt az oktatói ösztöndíj mértéke: 200.000,- Ft/hó, vagy kéthetes itt tartózkodás (min. 12 óra tanítás/konzultáció) esetén 300.000 Ft/hónap, illetve virtuális oktatás esetén (min. 6 óra oktatás/konzultáció) 100.000 Ft/hónap (csak egy azonos tanévben megvalósított fizikai mobilitást követően! Kizárólag külön pályázatban beadandó, ahol hivatkoznak a megelőző fizikai mobilitás számára).

Kérdés esetén keressék bizalommal Sándorfi Eszter, intézményi CEEPUS Koordinátort a sandorfi.eszter@pte.hu címen vagy a Tempus Közalapítvány CEEPUS Magyarországi Irodájának munkatársait a ceepus@tpf.hu címen.