Oktatóknak

 

 

Az Általános Orvostudományi Kar Intézeteinek és Klinikáinak külföldi kapcsolatai

(képre kattinva érhető el)

 

 

A pályázatok évente egyszer, körülbelül az év azonos időszakában kerülnek kiírásra, az idei évben a járványügyi helyzettől függően a későbbiekben kerülnek meghirdetésre; az alábbi dokumentumok addig tájékoztató jelleggel elérhetőek. További információért kérjük látogassák rendszeresen honlapunkat! 

ERASMUS+ Oktatói Mobilitás

Gyakran Ismételt Kérdések az Erasmus+ oktatói mobilitásról

 Erasmus+ oktatói mobilitási pályázat a 2021-2022-es tanévre

 

A 2021-2022-es tanévre vonatkozó legfrissebb ERASMUS+ Oktatói Mobilitás pályázat kiírása az alábbi linken olvasható:

Oktatói ERASMUS+ pályázati kiírás

Munkaterv (angol)

Jelentkezési lap

Megvalósítási időszak: 2021. október 18. - 2022. január 31.

A pályázat benyújtási határideje: 2021. szeptember 30., csütörtök 12:00 óra.

ISCED kód kereső link ISCED kód kereső link a munkatervben feltűntetendő tématerület meghatározásához.

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a word formátumú dokumentumokat nem tölti le mindegyik böngésző, a kellemetlenségért elnézést kérünk. Kérjük, ilyen esetben használják a Firefox felületét. Köszönjük!

Vissza az oldal tetejére

 

Az európai virtuális mobilitás oktatási lehetőségeinek kidolgozása – felhívás online kurzusok fejlesztésére az EDUC keretein belül

Az EDUC Szövetség olyan lelkes oktatók és kutatók jelentkezését várja egy újonnan induló nemzetközi kezdeményezés részeként, akik/akiket:

 • új módszereket keresnek a hallgatók érdeklődésének felkeltésére és az oktatás nemzetköziesítésére
 • szeretnének európai virtuális képzési csomagok fejlesztésén dolgozni
 • ösztönöz a nemzetközi együttműködés lehetősége
 • szeretnék kutatásukat kiterjeszteni a tudományág iránt érdeklődő európai hallgatók felé

Az EDUC Szövetség olyan virtuális oktatási és tanulási megoldások kidolgozásában nyújt majd segítséget, amely által nem csak a hallgatók lehetnek érdeklődőbbek és önállóbbak, de még inkább elérhetővé és hozzáférhetővé válnak a tanórák oktatási anyagai és online erőforrásai. Az oktatók számára a virtuális mobilitás egy új eszközkészlet a jelenlegi gyorsan változó világban: Európa megközelíthetőbbé válhat, ezzel új együttműködési formákat teremtve. Az EDUC azért jött létre, hogy új lehetőségeket teremtsen és támogasson.

Az így létrejövő új tanítási módszerek beépíthetők a tandíjas nemzetközi képzésekbe is, így téve azokat még versenyképesebbé.

A nyertes pályázatok oktatóinak/kutatóinak online kurzusok, virtuális órák, videók és más, a virtuális mobilitást fejlesztő módszerek megvalósításához nyújtott anyagi támogatás: bruttó 150.000,-Ft/projekt/hó – 6 hónapon keresztül.

Az EDUC Szövetség szívesen veszi minden érdeklődő kolléga oktatási projektjét. A Szövetség által kidolgozott kérdőív kitöltésével – mely csupán néhány percet vesz igénybe – azt segítik elő, hogy megtudjuk, miként lehetünk képesek a projektjét leginkább támogatni.

Kérdőív: IDE kattintva elérhető.

Határidő: 2021. február 10.

A felhívás célja, hogy

 • a jelentkezők egy EDUC szövetségi partnerrel közösen szervezzenek kurzusokat, tehát olyan kollégákkal, akik valamely EDUC partneregyetem oktatói. (Az EDUC partnerek listája ITT található.)
 • a fejlesztett kurzust az oktatók elérhetővé tegyék a szövetség egyetemein tanuló hallgatók számára.

A pályázásnak nem feltétele, hogy az oktató/kutató EDUC partnerrel rendelkezzen; ennek keresésére a támogatás elnyerése után is van lehetőség, amelyben szívesen nyújtunk segítséget.

Kérdőív/Jelentkezési lap: IDE kattintva is elérhető.

Jelentkezési határidő: 2021. február 10.

Az EDUC Szövetség a következő módokon tud támogatást biztosítani:

 • az egyetemek e-learning szakemberei általi segítségnyújtás a projekt kivitelezésében
 • technikai támogatás (például a videók és a feliratozás területén)
 • az online tanuláshoz szükséges erőforrások hozzáférhetősége
 • a támogatás összege: havi bruttó 150.000,- Ft/projekt 6 hónapon keresztül.

Olyan projekteket tudunk támogatni, amelyeknek célja:

 • az EDUC Szövetségén belül online tartalmak létrehozása vagy adaptálása (videók blended learning-hez, rögzített kurzusanyagok – videó- és hanganyag, fordítások vagy feliratozás)
 • európai tapasztalatszerzés a hallgatóknak virtuális mobilitáson keresztül (MOOC-ok, online hallgatói együttműködések)
 • saját tudományos diszciplínán belül új érdeklődési területek feltérképezése és szélesítése az Európai Egyetemi Szövetség hallgatói számára (virtuális tanórák, szinkron és aszinkron online oktatási módszerek)
 • együttműködés más oktatókkal, pedagógiai jógyakorlatok kidolgozása és fejlesztése az EDUC Szövetségén belül.

A felhívásra jelentkező oktatók/kutatók egy olyan Helyi Virtuális Oktatásfejlesztési Csoporthoz csatlakozhatnak, melynek résztvevői megoszthatják egymással tapasztalataikat, illetve közösen építhetik az EDUC eszköztárát és oktatási keretrendszerét.

A felhívással kapcsolatos határidők:

 

 2021. február 10.

Kérdőív/jelentkezési lap kitöltése

2021. február 10-27.

Projektek kiválasztása az EDUC Szövetség által. A kiválasztást követően az EDUC minden jelentkezőnek válaszol, együttműködésre alkalmas partnert keres, illetve visszajelez.

 2021. március 2-31.

A projekteket a megvalósíthatóság szempontjából kiértékeli az EDUC, valamint kidolgozásukon közös munka során finomítanak a pályázók, partnereik és az e- learning szakemberek.

2021. április közepe

A projektek utolsó körös szelekciója.

 2021. május

Megkezdődik a munka a kiválasztott projektekkel. A hallgatók számára 2022-ben lesznek elérhetőek első körben azok a projektek, amelyek addigra már készen állnak.

További részletek (a kérdőív és a melléklet linkjével együtt) a teljes felhívásban találhatók.

Felmerülő kérdések esetén a PTE kapcsolattartójához tudnak fordulni: Almádi Zsófia, EDUC projektasszisztens, almadi.zsofia@pte.hu

Forrás: A PTE Központi EDUC Irodája

Vissza az oldal tetejére

 

Nemzetközi hibrid konferencia a thaiföldi Prince of Songkla Egyetemen

A thaiföldi Prince of Songkla Egyetem Orvostudományi Karának Járványtani Intézete szeretettel meghívja Önt az alábbi konferenciára, mely 2020 december 22-23-án kerül megrendezésre:

 

The 14th International Hybrid Conference Postgraduate Forum on Health Systems and Policies Research in the Era of Universal Health Coverage During and After COVID-19 Pandemic.

 

További információt és a regisztrációhoz szükséges linket a konferencia honlapján találja.

 

Vissza az oldal tetejére

Fulbright felhívás

 

A Fulbright Bizottság az idén az alábbi kategóriákban hirdet ösztöndíjakat a 2022-2023-as tanévre az Egyesült Államokba.

Végzős hallgatók, doktoranduszok számára
Fulbright Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak

Továbbtanulási / kutatási lehetőség a 2022-2023-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2021. július 31-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják. Az ösztöndíj időtartama 3-9 hónap. Aktív hallgatói jogviszony nem szükséges és a jelentkezésnek nincs felső korhatára.


Pályázati anyag és online jelentkezés:
https://www.fulbright.hu/posztgradualis-hallgatoi-osztondijak/
Jelentkezési határidő: 2021. május 17.
 Egyetemi oktatók számára
Fulbright Oktatói ösztöndíjak

Oktatási lehetőség a 2022-2023-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2021. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 1 vagy 2 szemeszter.
Pályázati anyag és online jelentkezés:
https://www.fulbright.hu/oktatoi-osztondijak/
Jelentkezési határidő: 2021. október 15.
 Egyetemi / Akadémiai kutatók számára
Fulbright Kutatói ösztöndíjak

Kutatási lehetőség a 2022-2023-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2021. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai akkreditált intézmény meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 3 – 5 hónap.


Pályázati anyag és online jelentkezés:
https://www.fulbright.hu/kutatoi-osztondijak/
Jelentkezési határidő: 2021. október 15.
 
Rövid ösztöndíj egyetemi oktatók, kutatók számára
Study of the U.S. Institutes for Scholars

6 hetes, nyári, intenzív, poszt-graduális program egyetemi oktatóknak, kutatóknak. A program a járványhelyzetre való tekintettel két részből áll: a nyári online kurzust az őszi vagy téli szemeszterben kéthetes tanulmányút követi. A program célja, hogy elmélyítse a résztvevők tudását az USA társadalmáról, kultúrájáról, értékrendjéről és intézményeiről, mindezek kialakulásáról és ezáltal segítse az USA-val kapcsolatos tananyag kialakítását és az oktatás minőségének fejlesztését.


Pályázati anyag és online jelentkezés:
https://hu.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/susi-scholars/
Jelentkezési határidő: 2021. március 14.


Vissza az oldal tetejére

DAAD Ösztöndíjak oktatók és kutatók részére

DAAD ösztöndíjak németországi továbbtanuláshoz és kutatáshoz

Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) a magyar hallgatóknak, diplomásoknak, kutatóknak, valamint tudományos fokozattal rendelkező főiskolai, egyetemi oktatóknak és kutatóknak kínál németországi tanulmányi és kutatói ösztöndíjakat.

A budapesti DAAD Információs Központ 2020. október 7-én valamint október 28-án információs rendezvényt tart, amelynek keretében az érdeklődők feltehetik kérdéseiket a Központ munkatársainak. A nyílt napokról az alábbi elérhetőségen kaphat további tájékoztatást. 

A 2021/22-es évre szóló ösztöndíjak pályázati határideje:

Kutatói ösztöndíj doktoranduszoknak és fiatal kutatóknak – jelentkezési határidő: 2020. november 16.

 • 1-10 hónap németországi kutatás egy német fogadó professzor felügyeletével
 • kivételes esetekben az ösztöndíj időtartama akár 3 év is lehet, teljes komplett doktori értekezés megírása egy német egyetemen
 • pályázni már az utolsó tanulmányi év alatt is lehet (ösztöndíj közvetlenül a magyar diploma folytatásaként)
 • A pályázatot online kell benyújtani
 • ösztöndíj összeg havonta: diplomásoknak 861 €, doktoranduszoknak 1200 €
 • Pályázatok beadási határideje: 2020. november 16. - továbbá lehetőség van a pályázat április 30-i benyújtására, amennyiben a kint tartózkodás kezdete az adott év decembere és a következő év májusa közé esik.

Kutatói ösztöndíj tudományos fokozattal rendelkező egyetemi, főiskolai oktatóknak és kutatóknak – leadási határidő: 2020. november 16.

 • doktorált kutatóknak és egyetemi, főiskolai oktatóknak
 • kutatás időtartama 1-3 hónap
 • A pályázatot online kell benyújtani
 • támogatás összege havonta 2000 € a tanársegédeknek, adjunktusoknak és docenseknek
 • támogatás összege havonta 2150 € a professzoroknak
 • Pályázatok beadási határideje: 2020. november 16. - továbbá lehetőség van a pályázat április 30-i benyújtására, amennyiben a kint tartózkodás kezdete az adott év decembere és a következő év májusa közé esik.

Vissza az oldal tetejére

 

PTE Utazó nagykövete - online editition

„A PTE UTAZÓ NAGYKÖVETE ONLINE EDITION” támogatásI PROGRAM

2021

A PTE Nemzetközi Igazgatóságának koordinálásával 2021. év 2. felében is folytatódik a „PTE Utazó Nagykövete Online Edition” elnevezésű online nemzetközi konferencián/workshopon való részvételt elősegítő pályázat, amelyre a PTE valamennyi főállású és részmunkaidős oktatója és kutatója pályázhat.

Pályázni 2021-ben megvalósuló online nemzetközi konferenciák/workshopok részvételi díjának támogatására lehet, a pályázat feltétele nemzetközi konferencián/workshopon előadás tartása.

pályázatok beadása a pályázat visszavonásáig folyamatos.


További infók: https://pte.hu/hu/palyazat/pte-utazo-nagykovete-online-edition

 

Vissza az oldal tetejére

1-2 hónapos szakmai gyakorlat Japánban

 

Gyakran Ismételt Kérdések a saitamai szakmai gyakorlatról

A PTE ÁOK Dékánja és a Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága idén is meghirdeti pályázatát a japán Saitama Orvosegyetemmel kötött csereegyezmény alapján 1-2 hónapos szakmai gyakorlatra. 

Pályázhat az Orvostudományi Kar bármely 40 év alatti oktatója és oktatási munkát végző Ph.D. hallgatója a Saitama Orvostudományi Egyetem bármelyik intézetébe, klinikájára.

A szakmai gyakorlat 2019. október 1. és 2020. február 28. között végezhető, max. 2 hónapos időintervallummal. A gyakorlat kezdetét a jelentkezőnek kell meghatároznia a pályázatában.

A fogadóegyetem térítés nélkül nyújt szállást az egyetem orvos szállóján.

Az utazási költséget (repülőjegy) a PTE Általános Orvostudományi Kar fedezi.

A kint tartózkodás egyéb költségeinek (étkezés, egészségbiztosítás) fedezésére a Kar vezetése havi bruttó 120 000,- Ft támogatást biztosít.


A pályázatokat nyomtatott formában, a PTE ÁOK Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának Irodájába (Szigeti u. 12. 1. em., kis dékáni tanácsterem mellett) kérjük leadni Tomózer Anettnek (érdeklődni lehet ugyanitt: telefon: 36358, email: nkb@aok.pte.hu).

Kérjük, hogy az angol nyelvű CV-t és motivációs levelet tartalmazó, elektronikusan is megküldött pályázat tartalmazza:

 • a pályázó publikációs listával kiegészített szakmai önéletrajzát,
 • a kiutazás tervezett időpontját,
 • a szakmai gyakorlat tervezett helyét (klinikát, intézetet),
 • motivációs levelet, rövid leírást a gyakorlat céljáról, várható hasznáról,
 • intézetvezető támogató javaslatát.

Jelentős előnyt élvez az a pályázó, aki vállalja, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a fogadó intézménynél tett látogatás alkalmával létrejött szakmai kapcsolatot a jövőben is ápolja, többek között visszahívás keretében.


Beadási határidő: 2019.május 29. (szerda), 12.00 óra


A pályázatok elbírálását Dékán Úr által kijelölt bírálóbizottság végzi.

Az egyes költségek elszámolásakor nem valósulhat meg dupla finanszírozás!

A döntésről a pályázókat e-mailben értesítjük. Az email címet és telefonos elérhetőséget a pályázatban kérjük megadni.

 

Sikeres pályázást kívánunk!

Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága 

Vissza az oldal tetejére

Association of American Medical Colleges (AAMC) – Visiting Student Learning Opportunities (VSLO)

Az AAMC VSLO ™ vendéghallgatóknak szóló programja lehetővé teszi orvostanhallgatók és más egészségtudományok hallgatói számára, hogy rövidtávú képzéseken vehessenek részt a hazai intézményektől távol. A programban számos egyetem vesz részt az Egyesült Államokban és világszerte. A VSLO program segíti hallgatókat abban, hogy kapcsolatba lépjenek a képzési lehetőségeket kínáló intézményekkel, melyekben elmélyíthetik tudásukat, illetve további tapasztalatokat szerezhetnek.

A VSLO program keretében az érdeklődők bekapcsolódhatnak többek között nyári kutatási programokba, klinikai gyakorlatokba, továbbá választható kurzusokon vehetnek részt. Az Egyesült Államokban és a világ minden táján található fogadó intézmények, kórházak, klinikák az adott intézmény által meghatározott irányelvek szerint állnak a hallgatók rendelkezésére.

További részletek az AAMC honlapján  olvashatók.

A COVID-19 világjárványra reagálva az AAMC létrehozott iCollaborative collection  néven egy gyűjteményt azon forrásokból, melyek oktatásfejlesztéssel, oktatáspolitikával, az egészségügyi oktatást és tanítást támogató legjobb megoldásokkal kapcsolatos információkat tartalmaznak. A  Clinical Teaching and Learning Experiences without Physical Patient Contact egy olyan gyűjtemény mely kompetenciatartomány és tanulóközönség szerint kereshető. Változatos témákhoz köthető webináriumok szintén elérhetők az oldalon.

Az iCollaborative gyűjteményen kívül a MedEdPORTAL (az AAMC tanulással és oktatással foglalkozó online folyóirata) elérhetővé tett számos, a világjárvány alatt létrehozott anyagot.  Jelenleg a források az alábbi kategóriák szerint érhetők el az oldalon:

 • Önállóan alkalmazható modulok a klinikai oktatás és tanulás kiegészítésére
 • Önállóan alkalmazható modulok a preklinikai oktatás és tanulás kiegészítésére
 • Videókonferencia formájában elérhető interaktív ülések
 • Videokonferencia keretein belül feldolgozható, a kommunikációs képességek fejlesztését segítő standardizált esettanulmányok

A VSLO által támogatott webináriumok, szemináriumok és egyéb események

 • A Yale Institute for Global Health beszélgetéssorozata a Yale IGH oldalán érhetők el

 

A YIGH sorozata egy moderált fórum, ahol napjaink döntéshozói beszélnek vglobális egészségügyi kérdésekről a COVID-19 világjárványról. Az események mindenki számára nyitottak.

A soronkövetkező programok a Yale IGH oldalán érhetők el.

 • Webinárium sorozat az American Academy of Pediatrics (AAP) szervezésében

Az American Academy of Pediatrics (AAP) webinárium sorozatot indított Global Health Practice in the time of COVID: Finding Effectiveness in Your Personal & Professional World címen.

A sorozat az egészségügyi oktatásban világszerte résztvevő hallgatók és oktatók számára kínál  olyan együttműködési lehetőségeket, melyek a világjárvány ideje alatt is optimálisan működtethetők. A korábbi webináriumok elérhetők az AAP YouTube csatornáján.

 

Vissza az oldal tetejére

Kutatói-oktatói-klinikai pályázat

 

Gyakran Ismételt Kérdések a kutatói-oktatói-klinikai pályázatról

 

A PTE ÁOK és GYTK Dékánjai és a Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága pályázatot hirdet fiatal oktatók részére rövid külföldi tanulmányútra a 2019-es évre!

A pályázati határidő: 2019. október 14., hétfő 12.00 óra

Kutatói-oktatói-klinikai pályázati kiírás

 

Vissza az oldal tetejére

Oktatói pályázat PTE Partneregyetemeire

Vendégoktatói pályázat a Kyungpook National University nyáriegyetemére

A PTE koreai partnere, a Kyungpook National University ismételten meghirdeti felhívását külföldi oktatók részére az ő saját summer school-jukban való vendégoktatásra (távoktatásban).

A KNU által undegraduate szinten oktatott akadémiai területeken lehet vendégoktatást vállalni.

Érdeklődő oktatóink a felhívás részleteiről, juttatásról és a jelentkezésről az alábbi linken tudnak tájékozódni:

https://en.knu.ac.kr/admission/visiting02.htm

 

Vissza az oldal tetejére

CEEPUS Csereprogram

A CEEPUS csereprogram célja, hogy a felsőoktatás területén együttműködő partner intézmények között lehetővé tegye hallgatói és oktatói mobilitások lebonyolítását, speciális kurzusok, valamint hallgatói kirándulások szervezését, támogassa hosszú távú szakmai együttműködések kialakulását a térségben, ezzel elősegítve Közép-Európa stratégiai szerepének erősödését.

Jelenleg a következő országok akkreditált felsőoktatási intézményeibe lehet utazni CEEPUS támogatással:

Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

A CEEPUS lehetőségekről az alábbi linken bővebb információ érhető el. A partnerországok nemzeti CEEPUS irodáinak elérhetőségei a Központi CEEPUS Iroda honlapján  az országzászlókra kattintva érhetők el.

IRÁNY KÖZÉP-EURÓPA! - CEEPUS FREEMOVER HALLGATÓI ÉS OKTATÓI ÖSZTÖNDÍJAK: 2020/2021 TAVASZI FÉLÉV

Pályázati felhívás oktatók számára

A CEEPUS freemover pályázattípusban bármely hazai felsőoktatási intézményben aktív státuszú hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot tanulmányi vagy oktatási célú mobilitási ösztöndíjra szinte az összes CEEPUS tagország bármely akkreditált felsőoktatási intézményébe. 

A CEEPUS programban továbbra is lehetőség van freemover pályázatok benyújtására a 2020/2021-es tanévre. A freemover pályázatokat www.ceepus.info központi pályázati felületen lehet feltölteni.

Szerbia is bevezette a virtuális hallgatói és oktatói cserék lehetőségét az oda pályázóknak. Egészen pontosan a blended/hibrid mobilitásokat tudják támogatni, amely során a mobilitás egy része virtuálisan valósulhat meg (csökkentett ösztöndíjösszeg mellett), azonban egy részének kötelezően fizikailag is meg kell valósulnia.

Csehország, Horvátország és Lengyelország szintén lehetővé tette a virtuális cseréket (akár fizikai mobilitás kötelezettsége nélkül, csökkentett ösztöndíjösszeggel).

Kérdés esetén kérjük, hogy közvetlenül a fogadó ország nemzeti irodájához forduljanak. (Ők tudják megmondania jelentkezési határidőt, a pontos feltételeket, van-e még szabad hónapszámuk stb.)

Szerbia:

Danica Šcepanovic
Sofija Petrovic
Foundation Tempus – National CEEPUS Office in Serbia
Ruže Jovanovic 27a, Belgrade
Phone: +381 11 33 42 430
e-mail: ceepus@tempus.ac.rs
WEB: http://tempus.ac.rs/what-we-do/ceepus/?script=lat

 

Csehország:

Jan Trnka
Centre for International Cooperation in Education
Na Porici 4/1035, CZ-110 00, Praha 1
Phone 1: +420/221 850 509
Phone 2: +420/221 850 502
E-mail: ceepus@dzs.cz
WEB: www.dzs.cz  

 

Lengyelország:

Michal Skowronski
Polish National Agency for Academic Exchange 
Polna Str. 40
PL-00-635 Warsaw
Phone: +48 22 390 35 12; +48 22 390 35 00
Fax: +48 22 8262823
e-mail: ceepus@nawa.gov.pl
WEB: www.nawa.gov.pl

 

Horvátország:

Tanja Veljak
Agency for Mobility and EU Programmes
Frankopanska 26, HR-10000 Zagreb
Phone 1: +385/1/555 7855
Fax: +385/1/500 5699
e-mail: ceepus@mobilnost.hr
WEB: www.mobilnost.hr

Bővebb információ oktatók részére a pályázati feltételekről, a pályázás menetéről és a csatolandó dokumentumokról a linkre kattintva érhető el.

CEEPUS freemover pályázatok kiutazóknak - 2020/2021. tavaszi szemeszter - virtuális mobilitás

A kiutazó érdeklődők jelenleg Csehországba, Horvátországba, Lengyelországba nyújthatnak be virtuális megvalósítására CEEPUS pályázatot.

Kifelé irányuló mobilitás esetén kérés, hogy  elsősorban a fogadó intézménnyel egyeztessenek, és a részletszabályozással kapcsolatban a fogadó nemzeti irodánál érdeklődjenek a pályázni kívánók.

Nemzeti CEEPUS irodák elérhetőségei: ld. fent.

pályázás menete online rendszerben történik, a www.ceepus.info oldalon kell benyújtani.

Freemover oktatónak a fogadó egyetemtől Letter of Acceptance dokumentumra van szüksége, amely az alábbi linken érhető el.

 

A pályázással kapcsolatos további információk:

Tempus Közalapítvány

CEEPUS Nemzeti Iroda

email: ceepus@tpf.hu

 

illetve

 

Sándorfi Eszter

intézményi CEEPUS koordinátor

Rektori Kabinet

Nemzetközi Igazgatóság:

email: sandorfi.eszter@pte.hu

Vissza az oldal tetejére

Egyéb ösztöndíj lehetőségek

1 hónapos kutatói-oktatói pályázat a Prince of Songkla Egyetem Orvostudományi Karára (Thaiföld) 

Gyakran Ismételt Kérdések a thaiföldi pályázatról

Pályázati kiírás

A pályázat célja lehetőséget biztosítani arra, hogy rövid idejű oktatói, illetve kutatómunkát végezzenek a jelentkezők egy nem európai intézetben, illetve annak klinikáján (Songklanagarind Hospital).

A pályázati időszak folyamatos!

Bármikor benyújtható!

Egyéb ösztöndíj lehetőségek elérhetőek a PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának honlapján.

Egyéb elérhető ösztöndíjak

Külföldi ösztöndíj portálok

 

Vissza az oldal tetejére

Hong Kong Laureate Forum

Felhívás kiemelkedő fiatal tudósok számára a csillagászat, orvostudomány és egészségtudományok, illetve a matematika területén!

A Hong Kong Laureate Forum célja egy világszínvonalú nemzetközi csereprogram létrehozása, mely összekapcsolja különböző tudományterületeken tevékenykedő vezető kutatók fiatalabb és idősebb generációt, illetve támogatja a fiatal kutatókat Hong Kongban és szerte a világon.

A Hong Kong Laurate Forum-ra azon 35 éves vagy annál fiatalabb egyetemi hallgatók, posztgraduális hallgatók és doktoranduszok jelentkezését várják, akik csillagászattal, orvostudománnyal vagy más egészségtudományokkal, matematikaval, illetve más, hozzájuk szorosan kapcsolódó témával foglalkoznak. A kiválasztási folyamat eredményeképpen a fiatal kutatók közül 200-an személyesen vehetnek részt a HKLF következő fórumán.

A HKLF 2019 májusában indult, és teljes mértékben a Lee Shau Kee Alapítvány szponzorálja. A HKLF fontos partnere a The Shaw Prize Foundation, amely évente megszervezi és odaítéli a The Shaw Prize nemzetközi tudományos díjat.

Online szeminárium - A magyar hallgatók betekintést nyerhetnek hong kongi tanulmányi és kutatói ösztöndíj programokba A résztvevők tájékoztatást kapnak a working holiday rendszerbe is.

Dátum: 2020. November  5.

Időpont: 11.00 - 12.00 CEST

Helyszín: Online szeminárium (Zoom)

Nyelv: angol
 

Regisztráció: Itt

A hirdetés részletei a képre kattintva érhetők el.

 

 

Vissza az oldal tetejére