Oktatóknak

Kedves Pályázó!

A csereprogramok részletes leírását az alábbi gyorslinkekre kattintva találja meg: 

 

ERASMUS+ Oktatói Mobilitás

 

Jelenleg nincs elérhető pályázat!

 

Pályázati felhívás

Munkaterv

Jelentkezési lap

 

 

Az európai virtuális mobilitás oktatási lehetőségeinek kidolgozása – felhívás online kurzusok fejlesztésére az EDUC keretein belül

Az EDUC Szövetség olyan lelkes oktatók és kutatók jelentkezését várja egy újonnan induló nemzetközi kezdeményezés részeként, akik/akiket:

  • új módszereket keresnek a hallgatók érdeklődésének felkeltésére és az oktatás nemzetköziesítésére
  • szeretnének európai virtuális képzési csomagok fejlesztésén dolgozni
  • ösztönöz a nemzetközi együttműködés lehetősége
  • szeretnék kutatásukat kiterjeszteni a tudományág iránt érdeklődő európai hallgatók felé

Az EDUC Szövetség olyan virtuális oktatási és tanulási megoldások kidolgozásában nyújt majd segítséget, amely által nem csak a hallgatók lehetnek érdeklődőbbek és önállóbbak, de még inkább elérhetővé és hozzáférhetővé válnak a tanórák oktatási anyagai és online erőforrásai. Az oktatók számára a virtuális mobilitás egy új eszközkészlet a jelenlegi gyorsan változó világban: Európa megközelíthetőbbé válhat, ezzel új együttműködési formákat teremtve. Az EDUC azért jött létre, hogy új lehetőségeket teremtsen és támogasson.

Az EDUC Szövetség szívesen veszi minden érdeklődő kolléga oktatási projektjét. A Szövetség által kidolgozott kérdőív kitöltésével – mely csupán néhány percet vesz igénybe – azt segítik elő, hogy megtudjuk, miként lehetünk képesek a projektjét leginkább támogatni.

A felhívásra jelentkező oktatók/kutatók egy olyan Helyi Virtuális Oktatásfejlesztési Csoporthoz csatlakozhatnak, melynek résztvevői megoszthatják egymással tapasztalataikat, illetve közösen építhetik az EDUC eszköztárát és oktatási keretrendszerét.

További információért keresse fel az alábbi honlapot!

Felmerülő kérdések esetén a PTE kapcsolattartójához tudnak fordulni: Almádi Zsófia, EDUC projektasszisztens, almadi.zsofia@pte.hu

Forrás: A PTE Központi EDUC Irodája

Vissza az oldal tetejére


 

DAAD Ösztöndíjak oktatók és kutatók részére

DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program 2023-2024

A DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program pályázati felhívást tesz közzé a 2023-2024-es évre, felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között megvalósuló tudományos együttműködés elősegítésére.

A program célja a tudományos együttműködés elősegítése magyar és német felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között, amelyek egy konkrét tudományos kutatási terven dolgoznak. A program a mobilitást támogatja.

A pályázat benyújtására magyar felsőoktatási intézmények és felsőoktatási intézményen kívüli kutatóintézetek jogosultak. A program minden tudományterület számára nyitott.

A projektpályázatot a https://scholarship.hu oldalon kell online benyújtani. Pályázat benyújtása regisztrációt követően lehetséges.

A pályázati felhívás és az online útmutató elérhető a Tempus Közalapítvány honlapján

További információ a daad@tpf.hu e-mail címen kérhető.

Vissza az oldal tetejére

PTE Utazó nagykövete 

„A PTE Utazó Nagykövete” Támogatási Program pályázati felhívás 2022

Pályázati felhívás 2023

A PTE Nemzetközi Igazgatósága 2023-ban is meghirdeti „A PTE Utazó Nagykövete” elnevezésű pályázatot.

 

Az „Utazó Nagykövet” elnevezéssel olyan elsődlegesen külföldön megrendezésre kerülő nemzetközi konferencián/workshopon, művészeti vagy sporteseményen való részvételt elősegítő pályázatot hirdetünk, amelyre a PTE valamennyi főállású és részmunkaidős oktatója és kutatója, illetve a PTE Nemzetköziesítési Bizottságának döntése értelmében már aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező doktorandusz hallgatója is pályázhat.

A pályázatok beadása folyamatos az év során a pályázat meghirdetésétől kezdve.

A PTE Nemzetköziesítési Bizottságának döntése értelmében a pályázati összegek is emelkedtek, a  bírálatok a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig történnek meg.

A  teljes pályázati felhívás és a pályázati űrlap az alábbi linken érhető el:

https://pte.hu/hu/palyazat/utazo-nagykovet

 

Vissza az oldal tetejére

 

 

CEEPUS Csereprogram

A CEEPUS csereprogram célja, hogy a felsőoktatás területén együttműködő partner intézmények között lehetővé tegye hallgatói és oktatói mobilitások lebonyolítását, speciális kurzusok, valamint hallgatói kirándulások szervezését, támogassa hosszú távú szakmai együttműködések kialakulását a térségben, ezzel elősegítve Közép-Európa stratégiai szerepének erősödését.

Jelenleg a következő országok akkreditált felsőoktatási intézményeibe lehet utazni CEEPUS támogatással:

Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

A CEEPUS lehetőségekről az alábbi linken bővebb információ érhető el. A partnerországok nemzeti CEEPUS irodáinak elérhetőségei a Központi CEEPUS Iroda honlapján  az országzászlókra kattintva érhetők el.

CEEPUS INFORMÁCIÓS ÉS PÁLYÁZATÍRÓ WEBINÁRIUM

A Tempus Közalapítvány / CEEPUS Magyarországi Iroda információs és pályázatíró webináriumot szervez a 2022/2023-as tanévre szóló Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram (CEEPUS) hálózati pályázatok benyújtásának elősegítése érdekében. A rendezvényen áttekintjük a CEEPUS program általános tudnivalóit, a pályázat megírásához szükséges legfontosabb ismereteket, bemutatjuk a pályázati felületet, jó gyakorlatokat osztunk meg a pályázatírással kapcsolatban, illetve megválaszoljuk a pályázók kérdéseit. A rendezvény gyakorlati ismeretekkel segíti a pályázókat a pályázati anyag kidolgozásában.

A CEEPUS programról bővebben a honlapon található információ.

Kiket várunk a rendezvényre?

A pályázatíró webináriumra elsősorban az új hálózati pályázat (multilaterális tematikus együttműködés) beadását tervező érdeklődőket várjuk a felsőoktatási szektorból (oktatók, szakgazdák, tanszékvezetők).

A részvétel ajánlott mindazon aktív CEEPUS hálózati koordinátorok számára is, akik az elmúlt tanévekben tartaléklistás, elutasított vagy pályázat benyújtását megkezdett hálózatokban érdekeltek.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. A Zoom felület linkjét a regisztrált résztvevőknek küldjük majd meg.

Regisztráció: https://tka.hu/rendezveny/15903/ceepus-informacios-es-palyazatiro-webinarium.

IRÁNY KÖZÉP-EURÓPA! - CEEPUS FREEMOVER HALLGATÓI ÉS OKTATÓI ÖSZTÖNDÍJAK: 2022/2023 TAVASZI FÉLÉV

Pályázati felhívás oktatók számára

A freemover pályázattípusban a CEEPUS-tagországok bármely felsőoktatási intézményében aktív státuszú hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot a CEEPUS-tagországok bármely akkreditált felsőoktatási intézményéhez, a küldő és a fogadó intézmény egyéb CEEPUS hálózati részvételétől függetlenül. A freemover pályázatokat a rendelkezésre álló kvóta erejéig tudják jóváhagyni az egyes fogadó országok.

CEEPUS tagországok: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

A pályázatokat kizárólag online kell feltölteni a ceepus.info központi pályázati felületen.

A hazai hallgatók és oktatók számára szóló pályázati felhívást ezen a linken érik el az érdeklődők.

Amennyiben bejövő hallgatót vagy oktatót fogadnának CEEPUS-tagországbeli intézménytől, úgy az angol nyelvű felhívást továbbítsák a lehetséges külföldi érdeklődők/küldő intézmények felé.

A CEEPUS PROGRAMRÓL BŐVEBB INFORMÁCIÓ A FENTI LINKEKEN ÉS AZ ALÁBBI HONLAPOKON TALÁLHATÓ:

mobilitas.pte.hu/ceepus/program

tka.hu/palyazatok/114/ceepus

 

Bővebb információ oktatók részére a pályázati feltételekről, a pályázás menetéről és a csatolandó dokumentumokról a linkre kattintva érhető el.

Kifelé irányuló mobilitás esetén kérés, hogy  elsősorban a fogadó intézménnyel egyeztessenek, és a részletszabályozással kapcsolatban a fogadó nemzeti irodánál érdeklődjenek a pályázni kívánók.

A pályázás menete online rendszerben történik, a www.ceepus.info oldalon kell benyújtani.

Freemover oktatónak a fogadó egyetemtől Letter of Acceptance dokumentumra van szüksége, amely az alábbi linken érhető el.

A pályázással kapcsolatos további információk:

Tempus Közalapítvány

CEEPUS Nemzeti Iroda

email: ceepus@tpf.hu

illetve

Sándorfi Eszter

intézményi CEEPUS koordinátor

Rektori Kabinet

Nemzetközi Igazgatóság:

email: sandorfi.eszter@pte.hu

Vissza az oldal tetejére

 

Oktatói pályázat PTE Partneregyetemeire

 

Kiírásra került a PTE Nemzetközi Igazgatóságának pótpályázata, mely a PTE kiemelt partnerintézményeibe a kétoldalú kapcsolatok keretében kiutazó oktatók rövid tanulmányútjára vonatkozik.

 

Bővebben: https://mobilitas.pte.hu/osztondijak/kutatoi_oktatoi/szerzodes_alapjan

 

A pályázatok beadási határideje: 2023. március 10.

 

Vissza az oldal tetejére

 

Egyéb ösztöndíj lehetőségek

 

Új Pályázat!

A Szlovák Köztársaság a Nemzeti Ösztöndíjprogram keretében a mobilitás ösztönzése érdekében új pályázatot hirdet tanulmányi, kutatói, művészeti és előadási ösztöndíj benyújtására a 2022-23-as tanév tavaszi félévére.

 A program támogatja a külföldi hallgatók, doktoranduszok, egyetemi oktatók, kutatók és művészek mobilitását, bekapcsolódását a szlovák egyetemeken és a szlovák kutatóintézetekben folyó munkába. Az ösztöndíjra a világ bármelyik ország állampolgára pályázhat.

A pályázatok beadási határideje: 2022. október 31. 16:00 óra.

További információk

Részletes programleírás és pályázati felület: www.scholarships.sk

Kapcsolattartó: Ondrej Aradský (nsp-foreign@saia.sk)

 

További ösztöndíj lehetőségek:

Egyéb elérhető ösztöndíjak

Külföldi ösztöndíj portálok

 

Vissza az oldal tetejére