Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

  Az egység összes munkatársa

Dr. Jávor-Hocsák Enikő

Dr. Jávor-Hocsák Enikő

PhD, habil

Telefon: 36279

Az alábbi TDK témák témavezetője

Témavezető: Dr. Jávor-Hocsák Enikő

A polifenolok olyan biológiailag aktív vegyületek, melyek a  legelterjedtebb anyagok közé tartoznak a növényvilágban, de elsősorban kedvező egészségügyi (oxidáció ellenes, gyulladáscsökkentő, daganatellenes, keringési rendszert védő) hatásaikról ismertek. Jelen kutatásunkban a daganatellenes hatásukra fókuszálnánk. Célunk a polifenolok hatásának vizsgálata fej-nyaki daganatos sejtvonalakon kemo- és sugárterápiával kombinálva. Vizsgálataink központjában a tumor markerek keresése, jelátviteli utak vizsgálata, sugárérzékenyítés, kemoterápia hatásának a potencirozása lennének.

Témavezető: Dr. Jávor-Hocsák Enikő

A polifenolok olyan biológiailag aktív vegyületek, melyek a legelterjedtebb anyagok közé tartoznak a növényvilágban, de elsősorban kedvező egészségügyi (oxidáció ellenes, gyulladáscsökkentő, daganatellenes, keringési rendszert védő) hatásaikról ismertek. Jelen kutatásunkban a daganatellenes hatásukra fókuszálnánk. Célunk a polifenolok hatásának vizsgálata nem-kissejtes tüdőrák sejtvonalon kemo- és sugárterápiával kombinálva. Vizsgálataink központjában a tumor markerek keresése, jelátviteli utak vizsgálata, sugárérzékenyítés, kemoterápia hatásának a potencirozása lennének.

Témavezető: Dr. Jávor-Hocsák Enikő

A kutatási téma fő célja a poli(ADP-ribóz) polimeráz gátlás szerepének jellemzése fej-nyaki daganatos sejtvonalakon kemo- és sugárterápiával kombinálva, a patofizológiai háttér feltérképezésével. A meghirdetett témán keresztül a hallgatók megismerkedhetnek a mindennapi laboratóriumi munkával, megtanulhatják az alapvető laboratóriumi módszereket (sejttenyésztési technikák, mikroszkópos technikák és festések, sejtfeltárás, western blott és más fehérje kimutatási módszerek), továbbá betekintést kapnak az Onkoterápiás Intézet munkájába is.