A Professzorok Batthyány Körét mutatta be Tusványoson dr. Kollár Lajos

2022. július 28.

A nemrég zárult XXXI. Bálványosi Szabadegyetemre és Diáktáborba meghívást kapott dr. Kollár Lajos, a Professzorok Batthyány Körének két hónappal ezelőtt megválasztott elnöke, aki a szervezet céljairól, polgári értékrendjéről tartott előadást. Az ismert pécsi érsebész a bama.hu-nak nyilatkozott erről.

Mint mondta, a korábbi években is tartott már előadásokat a rendezvényen. Idén két, Európában is ismert fizikust vitt magával: Bíró Tamást, a kör alelnökét és Jakuszán Antalt.

Miután a Batthyány Lajosról, Magyarország első alkotmányos miniszterelnökéről elnevezett kör hitvallását, keresztény és polgári értékeit, céljait ismertette, a két tudós részvételével egy izgalmas panelbeszélgetés is zajlott a mesterséges intelligenciáról.

A tervekről szólva úgy nyilatkozott, hogy a Professzorok Batthyány Körének elnökeként keresi az együttműködési lehetőségeket más szervezetekkel. A Civil Összefogás Fórumával már megállapodást kötöttek, és szeretnék elmélyíteni a kapcsolatot a Magyarságkutató Intézettel, a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel és a Rákóczi Szövetséggel is.

Forrás:

bama.hu

Fotó:

Havran Zoltán