Police Medic végzettünk sikeres ellátásban vett rész

2021. október 5.

A Medic képzések már évek óta sikeresen zajlanak a Műveleti Medicina Tanszékkel együttműködve, melynek feladata a rendvédelmi erők egészségügyi képzésének egymásra épülő, moduláris rendszerének kidolgozása és végrehajtása.

Az elméleti ismeretek után, a gyakorlati sérültellátást tanulnak, melynek részét képezik többek között, a kritikus vérzések ellátása, az alapszintű újraélesztés, az egészségügyi alapfelszerelés használata.

2021.09.30.-i kocséri baleset helyszínén jelen volt egy Police Medic végzett rendőr. A tömegbaleset helyszínén 10 sérült volt, ebből többen súlyos és életveszélyes sérüléseket szenvedtek. A sétültellátást az elsőként a helyszínre érkező Police Medic kezdte meg egy életveszélyes mellkasi sérülést szenvedett személyen, a képzésen tanultak szerint egy Chest Seal használatával. A továbbiakban már a mentők kiérkezését követően, az ő munkájukat segítve részt vett a további sérültek ellátásában.

Utolsó gondolatként a következőket üzeni:

„Megint csak köszönöm a képzésen tanultakat, sokat segítettek ma.”

Mindig örülünk azoknak a visszajelzéseknek, amik akár írásban, akár szóban történnek meg, hogy a képzésen tanultakat magas szinten tudják alkalmazni a munkájuk során.