Rólunk

Bemutatkozás

A Medi Skills Lab – Szimulációs Oktatási Központ projekt 2012-ben indult útjára a Pécsi Tudományegyetem "Oktatásfejlesztési Alap" pályázatán elnyert támogatásnak és a Kari Hallgatói Önkormányzat támogatásának köszönhetően.

2022-ben a korábbi Műveleti Medicina Tanszék, a Sebészeti Oktató és Kutató Intézet és a néhai Medi Skills Lab összeolvadásával létrejött az Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ.

 

A Központ fő feladata a graduális és posztgraduális képzésben résztvevő orvostanhallgatók és orvosok manuális készségeinek fejlesztése. A működés során egyaránt feladatunk kötelező, elektív, fakultatív kurzusok megtartása, valamint a külső partnerek képzési igényeinek megvalósítása is.

Eszköztárunk - melyben magashűségű (HI-FI, high fidelity) szimulátorok, 3D-s technológiákat alkalmazó berendezések, innovatív demonstrációs eszközök találhatóak - hazai és nemzetközi viszonylatban is kimagasló színvonalú. "Smart" megoldásokat használó informatikai és audiovizuális rendszerünk egyedi fejlesztés keretein belül készült, mely nagyban segíti az interdiszciplináris, komplex szimulációk végrehajtását.

A szervezeti egység változásait követve, infrastruktúrális fejlődés is végbement a Központban. Jelenleg közel 1600 négyzetméteren zajlik az oktatás és kutatás minden formája.  A létesítményben többek között a virtuális valóság, a kiterjesztett valóság és szimulációs bábuk segítségével folyik a képzés. 5 mátrix terem, 2 kommunikációs, 1 VR-AR terem, 1 speciális műveleti medicina terem és 1 teljesen felszerelt tanműtő várja az ide érkezőket.