Skill-labort adtak át a Tolna megyei Balassa János Kórházban

2022. június 9.

Pályázati forrásból június 8-án skill-labort avattak és adtak át Szekszárdon, a Tolna Megyei Balassa János Kórházban – írja a teol.hu.

Az eseményen a PTE munkatársai mellett a megyei társkórházak vezetői is jelen voltak, hogy lássák, mennyi mindenben tud segítséget nyújtani ez a modern technológiákkal felszerelt szimulációs labor.

Dr. Németh Csaba főigazgató beszédében elmondta, régi álom vált most valóra, hiszen Szekszárdon mindig is fontos volt a folyamatos fejlődés és az oktatás. Hangsúlyozta: végre egy, a mai kor színvonalának megfelelő, modern technológiával felszerelt oktatási egységgel tudnak bekapcsolódni a leendő kollégák képzésébe. Kiemelte, hogy a megyei kórházaknak egészségügyi centrumként is működniük kell, és ehhez nagyban hozzájárul a modern labor. Megköszönte munkatársai kitartó munkáját, akik időt és energiát nem kímélve dolgoztak ennek létrehozásában.

Dr. Rendeki Szilárd, a PTE ÁOK Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központjának igazgatója örömét fejezte ki az elkészült projekt kapcsán, és elmondta, hogy személyesen is kötődik ide, hiszen aneszteziológusként félállásban éveket töltött Szekszárdon és sokat tanult itt.

Szekszárdon négyszáz négyzetméteren valósulhatott meg a projekt, ami a két szimulációs részlegen kívül magában foglal egy műtő- és bemosakodó egységet, konferenciatermet, öltözőket és vizesblokkokat, tanári szobát és egy kis teakonyhát is. Több száz szimulációs eszközt találunk itt, az egészségügynek nincs olyan területe, amellyel kapcsolatban ne lehetne itt gyakorlatot szerezni. A szakdolgozói és orvosképzésben résztvevők mellett a kórházi dolgozók is használhatják majd, valamint a toborzásban is segíthet az új komplexum.

Forrás:

teol.hu

Fotó:

Mártonfai Dénes