Készségfejlesztő verseny általános orvostan- és fogorvostan-hallgatóknak - felhívás

2023. szeptember 7.

Tisztelt Látogató!

 

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának nevében felhívjuk a tisztelt általános orvostan és fogorvostan hallgató kollégákat az idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezendő Készségfejlesztő Verseny („SkillsRace”) megmérettetésen történő részvételre.

A Verseny során lehetőségünk nyílik hallgatóink interaktív, élmény-alapú gyakorlati oktatására, szakmai elkötelezettségük és motivációjuk elmélyítésére, valamint ezzel párhuzamosan az orvos- és fogorvostanhallgatók manuális képességeinek országos felmérésére és – az évek folyamán – hosszabb távon történő fejlődésének nyomon követésére is.

 A SkillRace során a hallgatóknak olyan feladatokat kell megoldaniuk egyénileg és csapatban, melyek az országos szinten elfogadott, jelenleg érvényes „Képzési Kimeneteli Követelmények” alapján kerülnek meghatározásra. A kihívásra a résztvevők az egyetemi skill központok megfelelő eszközein felkészülhetnek. 

A verseny további fontos célkitűzése, hogy bevonja a Magyar Kormány és az Európai Unió támogatásával megvalósult, országos szintű, oktatókórházi és egyetemi skill labor hálózatot, ezzel is tovább erősítve ezen központok, laborok szakmai kapcsolatát és jó viszonyát. Mindez a szakmai kompetenciák erősítésén túl, jelentős közösségformáló szereppel is bírhat.

A 2 napos rendezvény alatt nem csak a verseny, de a tudomány is szerepet kap. 28.-án egy tudományos szekció kerül megrendezésre, ahova várjuk angol nyelvű absztraktjaitokat, előadás és poszter jelleggel egyaránt. A szekcióban hallgatói kerekasztalt is tervezünk.

Fontos linkek és határidők:

Regisztráció (2023.08.21.-2023.09.15.)

https://forms.gle/wfYRs44VNrxJUg347 

Tudományos szekció (absztrakt leadás: 2023.08.21.-2023.09.15. 16:00)

https://www.aok.pte.hu/docs/skillslab/file/tudomanyostajekoztato.pdf

Versenyszámok

https://www.aok.pte.hu/docs/skillslab/file/versenyszamok_skillsrace(1).pdf