Szakképzésre történő jelentkezés

2023. június 7.

Kedves Érdeklődő!

A Pécsi Tudományegyetem Fogászati és Szájsebészeti Klinika szakképzésére történő jelentkezés, egy rendszerbevételi eljárás keretében zajlik. A jelentkezéshez a mellékelt jelentkezési lapot szükséges majd elküldeni a Szak- és Továbbképző Központnak 2023.07.14-ig. Az eljárás során megszerezhető pontokról a lentebb található dokumentumban tájékozódhat. A folyamat pontos részleteiről majd a Szak- és Továbbképző Központ honlapján talál további információkat.

A Magyarországon történő munkavégzéshez szükséges munkaviszony, illetve egészségügyi szolgálati jogviszony létesítésének feltétele a Magyarországon megszerzett diploma vagy a külföldi diploma honosítása, továbbá a működési nyilvántartásba vétel, valamint az orvosi pecsét megléte. A honosítás tekintetében az Országos Kórházi Főigazgatóság illetékes. A működési nyilvántartásba vételről itt tájékozódhat. Az első, magyar orvosi pecsét igénylésével kapcsolatosan pedig itt talál információt.

A Rezidens és Akkreditált Képzőhely Nyilvántartás honlapja és az ott található Kézikönyv további információkkal szolgál az akkreditált képzőhelyekről, az ott megpályázható keretszámokról, a szakképzésbe lépés előtti teendőkről.

A rendszerbevételi eljárásra történő jelentkezéshez javasoljuk, annak meghatározását, hogy mely szakirány iránt érdeklődik. Amennyiben ezt eldöntötte, vegye fel az illetékes tanszékvezetővel a kapcsolatot, egyeztesse, hogy ki lesz majd az Ön tutorja a szakképzés során, sikeres felvétel esetén.

Dokumentum(ok)