Egy transzport inkubátor beszerzéséhez keres támogatókat az Alapítvány az Egészséges Újszülöttekért

2022. június 16.

Egy speciális eszköz beszerzéséhez keres támogatókat az Alapítvány az Egészséges Újszülöttekért, melynek célja a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján a műszerpark színvonalának emelése, a munkatársak szakmai továbbképzésének elősegítése. A mostani cél egy transzport inkubátor beszerzése.

Dr. Varga Tamás, az alapítvány elnöke az univpecs.com-nak elmondta, hogy ez a speciális készülék az újszülöttek biztonságos szállítását segíti az intézmények közötti vizsgálatokra, műtétekre. Egy olyan inkubátor, amelyet egy koraszülött mentőbe is be lehet tenni, van benne lélegeztetőgép, akkumulátor is.

Az alapítvány további céljai közt szerepel a terhespatológiai osztály felújítása, kisebb-nagyobb bútorvásárlás, valamint egy olyan fertőtlenítő készülék beszerzése is, melynek révén fertőtleníthetnék a kórtermeket.

Hozzáteszi, hogy az országban egyedül Pécsett elérhető az ún. iker-iker transzfúziós ellátás, mellyel az ikerterhesség egy speciális formájára tudnak megoldást adni, amikor a két magzat keringése között összeköttetés van, és egyikük megterheli a másikét. Ez egy méhen belüli sebészeti beavatkozás, melyhez az alapeszközöket biztosítja az egyetem, ám a szükséges gépek beszerzését és javítását az alapítvány vállalja.

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

UnivPécs