Közös jógázás június 21-én a pécsi Széchenyi téren

2024. június 20.

Június 21-én van a Jóga Nemzetközi Napja. Ebből az alkalomból világszerte, így Pécsett is, azon a napon ingyenes közös gyakorlást tartanak a Széchenyi téren, Pécs városának és a K20 Kirakat vállalkozásösztöntő- és mentorprogram jelenlegi „lakójának”, a Mozaik Projektnek a szervezésében.

Az esemény reggel 7 órakor kezdődik, a gyülekező fél 7-től lesz. A jógagyakorlást Sipos László vezeti (Jógi Barlang), szitáron és citerán Dávid Kiss András kíséri. Ezután Anna Mary Babu, a PTE ETK hallgatója mutat be egy tradicionális indiai táncot.

Partnerek: a PTE Általános Orvostudományi Kar és az Egészségtudományi Kar munkatársai, valamint pécsi vállalkozások.

A programról itt olvashatnak:

pecs.hu

Kérik a résztvevőket, hogy fehér színű ruházatot viseljenek, hozzanak magukkal matracot, jógaszőnyeget és egy takarót is. (A PTE ETK támogatásával matracokkal készülnek.)

A jóga világnapjának a bevezetésével az ENSZ elismerte a jóga holisztikus szemléletét az egészség és jóllét területén. A világnap üzenete a jóga még szélesebb körben való megismertetése, mert segítségével az emberek élet- és szemléletmódja is változtatható, tudatosabbá tehető, ami hosszú távon a globális problémák enyhítésében is szerepet játszhat.

A Facebook-eseményt itt láthatják:

facebook.com