Mentőöv a vizsgaidőszakban – Keresd a Peereket!

2022. december 19.

A pécsi orvoskaron működő Peer Program segítőire a 2022/2023-as téli vizsgaidőszakban is számíthatnak a hallgatók. Legyen szó hatékony tanulási tippekről, jógyakorlatokról vagy lelki támaszról – a Peerek készek segítő kezet nyújtani az elkövetkező hetekben is.

A Peer Programot 2019-ben hívta életre a PTE ÁOK és a PTE GYTK azzal a céllal, hogy megkönnyítsék az újonnan érkezők beilleszkedését, valamint a már itt tanulók életét. A Peerek olyan felsőbb éves hallgatók, akik az egyetemi mindennapokban szerzett jártasságuk és személyes tapasztalataik alapján segítenek a hozzájuk fordulóknak útmutatással, hasznos információk megosztásával vagy olykor csak egy baráti beszélgetéssel. Őszinte figyelemmel, körültekintő segítőszándékkal végzik önkéntes tevékenységüket, ezzel is formálva a két kar hallgatói közösségét.

A vizsgaidőszakban, vagyis amikor a hallgatók fokozottan szembesülnek a tanulási kihívásokkal, különösen nagy szükség lehet a Peerek tanácsaira. Életvezetési nehézségek merültek fel? Szükség lenne néhány tanulásmódszertani tippre? Hasznos lenne egy tanulássegítő anyag? Milyen trükkök alkalmazhatók a hatékony időbeosztás érdekében? Most egy jó szó vagy baráti odafordulás is segítene? A Peerek készek mentőövet dobni, ha bárki feje felett összecsapnának a hullámok.

Bízunk benne, hogy a legutóbbi, meglepetésként szervezett Peer Mikulás Nap sem került el a pécsi orvoskar közösségének a figyelmét! 2022. december 6-án a Peerekkel összefogva a Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda munkatársai teremtettek alkalmat a személyes találkozásra még a vizsgaidőszak előtt. A Peerek nem csak szaloncukrot és mandarint osztogattak a hallgatótársaiknak, de azt is megkérdezték, hogy vannak, és jelezték, ha a vizsgaidőszakban támogatásra lenne szükségük, ők elérhetők.

Az elkövetkező hetekben (is) sok szeretettel és hasznos tanácsokkal várják a hozzájuk fordulókat a Peerek!

Bővebb információ a Peer Programról ezen a linken olvasható.

Galéria a Peer Mikulás Napról: