„Hova tovább?!” - Szakmai életutak friss orvos- vagy gyógyszerészdiplomásoknak

2023. február 20.

Március 29-én ismét jelenléti formában, a PTE ÁOK Szigeti úti campusán tartják a felsőbb éves általános orvos és gyógyszerész szakos hallgatókat tájékoztató "Hova tovább?!" szakmai rendezvényt.

A szakmai tájékoztató nap elsődleges célja, hogy hasznos információkkal lássa el a felsőbb éves általános orvos és gyógyszerész hallgatókat, segítve őket ezzel is a szakmai előmenetelükkel kapcsolatos döntések meghozatalában.

2023. március 29-én 9:30-tól várják a Dr. Romhányi György Aulában mindazokat, akik a PhD-képzésekről, a rezidensképzésről, a különböző ösztöndíjakról, vagy éppen a tudományos, kutatói életpályához való csatlakozás lehetőségeiről szeretnének tájékozódni.

Az orvoskar és a gyógyszerészkar dékánjainak köszöntői után Szekeres Júlia professzor asszony a doktori képzésekről, dr. Forrai-Werling Márta igazgató asszony pedig a rezidensképzésről tart előadást.

Ezt követően a rezidensképzésben megpályázható ösztöndíjakról beszél majd dr. Páva Hanna az Országos Kórházi Főigazgatóság képviseletében, míg dr. Sebestyén Andor a PTE Klinikai Központját mutatja be.

A szakmai érdekvédelem kérdéseit prof. dr. Verzár Zsófia a Magyar Orvosi Kamara, dr. Hankó Zoltán pedig a Magyar Gyógyszerészeti Kamara szempontjából járja körül. Természetesen szót kapnak a Magyar Rezidens Szövetség képviselői is.

Az előadásokkal párhuzamosan, 10:00 és 14:30 között az aulában az oktatókórházak, a PTE Klinikai Központjának, valamint a gyógyszerészet és a gyógyszerellátás standjainál is tájékozódhatnak a hallgatók.

Részvételi szándékukat legyenek kedvesek ezen a regisztrációs linken előre jelezni.

A regisztráció meghosszabbított határideje: 2023. március 27. hétfő.

A tervezett program itt érhető el.

Kérdés esetén a Magyar Felvételi és Hallgatói szolgáltató Iroda munkatársai állnak rendelkezésre az fhszi@aok.pte.hu e-mail címen.

Dokumentum(ok)