Kerekasztal-beszélgetés PoteCross-hallgatókkal

2023. november 16.

Kerekasztal-beszélgetést rendeznek november 17-én, pénteken a PTE Általános Orvostudományi Karán, melyen a PoteCross képzési programban részt vevő hallgatók mondják el tapasztalataikat.

Mint az ismert, a PoteCross olyan kombinált képzési program, mely orvostanhallgatóknak, fogorvostanhallgatóknak és PhD-hallgatóknak biztosít lehetőséget ismereteik bővítésére, új képesítés megszerzésének megalapozására oly módon, hogy kapcsolódhatnak más karok képzéseihez.

A teljesített tárgyakról kreditigazolást kapnak a hallgatók, amit a diploma- vagy a fokozatszerzést követően, illetve a sikeres felvételi után az adott képzésben "beválthatnak”. A PoteCross egyik nagy előnye tehát az, hogy az orvosi diploma után kevés időráfordítással újabb oklevél vagy képesítés szerezhető.

A pécsi orvoskar négy másik karral együttműködve (PTE KTK, PTE MIK, PTE MK, PTE BTK) az idei őszi szemeszterre is meghirdette a képzést az alábbi területeken:

POTECROSS – ÜZLETI ISMERETEK: az itt megszerzett kreditek a PTE Közgazdaságtudományi Karának MSc-képzéseiben ismertethetőek el.

POTECROSS – MŰVÉSZETTERÁPIA: az itt megszerzett kreditek a PTE Művészeti Karának művészetterápia-zeneterápia, vagy művészetterápia - képzőművészet-terápia szakirányú továbbképzésében ismertethetőek el.

POTECROSS – EGÉSZSÉGÜGYI MÉRNÖK: az itt megszerzett kreditek a PTE Műszaki és Informatikai Karának egészségügyi mérnök MSc-képzésén ismertethetőek el.

POTECROSS – SZAKFORDÍTÓ: az itt megszerzett kreditek a PTE Általános Orvostudományi Karának orvosi- és biomedicinális szakfordító szakirányú továbbképzésében ismertethetőek el.

POTECROSS – SZABAD BÖLCSÉSZET: a PTE Bölcsészettudományi Karának Filozófia, Művészetelméleti és Klasszikus Tanulmányok Intézete képzési portfóliójából 50 kredit értékben kínál válogatást és ismeri el azokat.

A pénteki eseményen a PoteCross képzésben részt vevő hallgatók mesélnek tapasztalataikról, bemutatván, miért is érdemes élni ezzel a karokon átívelő lehetőséggel.

A kerekasztal-beszélgetés időpontja: 2023. 11. 17., 13.30-15:00

Helyszín: PTE ÁOK I. emelet, II-es dékáni tárgyaló.