Ujvári János diplomadíj-pályázat

2022. november 2.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által kiírt Ujvári János diplomadíj-pályázat célja a szellemi tulajdon-védelmi ismeretek növelése az alap- és mesterképzésben részt vevő, végzős hallgatók körében.

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat arra motiválja a végzős hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját szellemi tulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják. A hallgatók a pályázatírás közben megismerik a szellemi tulajdon-védelem alapjait, betekintést kapnak eszközrendszerének gazdasági és jogi vonatkozásaiba, és olyan tudásra tesznek szert, amelyet a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosíthatnak.

A pályázaton való részvétel során a hallgatók értékes szakmai képzést kapnak térítésmentesen, valamint szakmai támogatást pályázati anyaguk elkészítéséhez. A legjobb pályázatok kategóriánként komoly anyagi elismerésben részesülnek.

A pályázati kiírás tartalmazza a pályázattal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, egyben utal a pályázat honlapjára, ahol részletes tájékoztatás érhető el a feltételekről. Bármilyen további kérdésben az ujvaridiplomadij@hipo.gov.hu email címen készséggel adnak tájékoztatást.

A pályázatról részletes információ az SZTNH képzési oldalán található:

sztnh.gov.hu