Ezüstérmet szerzett a pécsi orvoskar csapata az első nemzetközi anatómiaversenyen

2023. október 18.

A második helyet szerezte meg a pécsi orvoskar csapata a Glasgow-i Egyetem és a European Federation for Experimental Morphology (EFEM) szervezésében rendezett, első nemzetközi anatómiaversenyen, mindössze egyetlen ponttal lemaradva a győztes cambridge-i csapattól, Magyarországot egyedüliként képviselve.

Dr. Rékási Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Anatómiai Intézetének egyetemi docense, a csapat egyik felkészítő oktatója a nemzetközi siker kapcsán elmondta: „A neuro-anatómia tantárgy felelőseként a csapatba a magyar évfolyamos Varga Medárdot és az angol évfolyamos, dél-koreai Woojae Jungot szerveztem be, akik harmadéves hallgatók. Elnyerték már a legjobb szigorlati eredményt elérő Flerkó Béla-díjat is, valamint demonstrátorként aktívan részt vesznek az intézet oktatási tevékenységében. Az online versenyen rajtuk kívül 55-en vettek részt, összesen 23 ország képviseletében. Magyarországot egyedül a pécsi orvoskar csapata képviselte.”

A verseny 40 kérdéséből, melyek az anatómiára, a neuro-anatómiára és a fejlődéstanra terjedtek ki, a magyar csapat 37 pontot ért el, míg a győztes cambridge-i csapat eggyel többet.

„Nagy büszkeség számunkra ez a siker, hiszen igen nívós mezőnyben érték el hallgatóink ezt a nagyszerű eredményt. Elég, ha azt említem, hogy az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból és számos más országból érkeztek neves egyetemek orvostanhallgatói a megmérettetésre. Ez az eredmény azt is jelzi, hogy a magyar, és azon belül is a pécsi orvosképzés nemzetközi mércével nézve is felveszi a versenyt az élmezőnnyel” – nyilatkozta dr. Rékási Zoltán.

Forrás:

PTE

Fotók:

Fekete László, PTE ÁOK Marketing és Kommunikációs Osztály