8. DDK Belgyógyászati workshop

2023. december 13.

November 25-én immár nyolcadik alkalommal rendeztük meg a DDK Belgyógyászati workshopot karunkon, ami lehetőséget nyújtott a harmad-, illetve a negyedéves hallgatóknak a belgyógyászati fizikális vizsgálat gyakorlására, az elméleti ismeretek kiegészítésére és bővítésére.

A fizikális vizsgálat a kórelőzménnyel együtt az orvosi diagnosztika legfontosabb alappillére, ennek ismerete és megfelelő kivitelezése esszenciális ismeretanyag minden orvostanhallgató számára.

A workshopot mindhárom általános orvosi programon meghirdettük, 29 magyar, 24 német és 23 angol programos hallgató jelent meg rajta, összesen 76-an. Három turnusban zajlott az esemény, két és félórás turnusokban. A program során a rövid elméleti ismertető után a teljes fizikális vizsgálatot demonstrálták.

A visszajelzések rendkívül pozitívak voltak, a hallgatók hatékony kiegészítésnek tartották az itt megszerzett ismereteket és szívesen részt vennének a jövőben is hasonló programon.

A workshop ideje alatt a szakmai felügyeletet biztosító orvosok és közreműködő oktatók dr. Sebők Judit és dr. Filipánits Kristóf, a DDK elnökségi tagjai voltak, az oktató demonstrátorok pedig: Peresztegi Míra Zsófia, Beck Brandon, Molnár Roxána, Lucas Liliána, Schwieters Lili, Hegedűs Luciána, Kiss Krisztina, Molnár Nóra, Kocsa János, Lia Gläsel, Michéle Boschert, Katharina Bojzov, Anusheh Kamran, Marielle Aakre és Omar Al-Momani.

A program megvalósulásáért köszönet illeti az Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ munkatársait, a PTE ÁOK dékáni vezetőségét, továbbá a DDK vezetőségét is.

Peresztegi Míra Zsófia, főszervező

Fotók:

Dr. Filipánits Kristóf