Hallgatói szervezetek

Karunkon, illetve Egyetemünkön megannyi hallgatói szervezet működik, melyek különbözi módon segítik a hallgatókat az egyetemi élet során.

Hallgatói Önkormányzat (HÖK)

A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) a legfontosabb hallgatói érdekképviseleti szervezet, mely kari (ÁOK HÖK), illetve egyetemi szinten (EHÖK) is működnek, tagjai pedig azon dolgoznak, hogy gördülékenyebbé tegyék az egyetemi életet a kollégiumi lakhatástól kezdve, a tanulmányokon át, szórakozási lehetőségekig.


Confabula

Karunk diáklapja célul tűzte ki, hogy bemutassa az egyetem mindennapi életét, fontos információkkal, érdekes interjúkkal, szórakoztató írásokkal szolgáljon az olvasóinak. Beszámolnak a különböző közösségi eseményekről, kiemelkedő hallgatói teljesítményekről és díjakról, valamint közelebb próbálja hozni oktatóinkat a hallgatókhoz interjúk keretein belül.


Your Life

A YourLife@ÁOK a Kar egészségprogramja. Céljuk, hogy segítsék a hallgatóknak még jobban érezni magukat – nemcsak az Orvoskaron, hanem általában a mindennapokban is. Egyéni konzultációkon, workshopokon, programokon vehetnek részt (térítésmentesen) az érdeklődők.


Peer Program

A program elsődleges célja, hogy megkönnyítse a hallgatók számára a problémák megoldásához szükséges út elérését. A Peer-ek között vannak magyar, angol és német programos, valamint általános orvos, fogorvos és gyógyszerész szakos hallgatók is, akikhez bármikor fordulhattok segítségért.


TM Mentor program

A program célja, hogy az általános orvos-, fogorvos-, és gyógyszerész képzés iránt érdeklődő diákok (középiskolások, általános iskola felső tagozatos diákjai) számára bemutassák Karunkat, képzéseinket, a hallgatói szolgáltatások rendszerét, a hallgatói életet.


Erasmus Student Network Pécs

Az Erasmus Student Network Pécs egy 1999-ben alapított nonprofit diákszervezet. Célja a nemzetközi mobilitás támogatása és a Pécsi Tudományegyetem külföldi hallgatóinak segítése pécsi tartózkodásuk alatt információ szolgáltatással, szórakoztató, közösségi tevékenységek, kirándulások szervezésével.


Association of Norwegian Students Abroad – Students Help Students

Az ANSA SHS egy norvég diákok által vezetett jótékonysági szervezet Magyarországon. Céljuk, hogy pénzt gyűjtsenek a erdélyi vidéki szegény gyermekek és felnőttek megsegítésére.


MedHumPécs

A MedHum (Medisinstudentenes Humanitæraksjon / Orvostanhallgatók humanitárius kampánya) Norvégia legnagyobb hallgatói kezdeményezésű adománygyűjtő szervezete.


AIESEC

Az AIESEC a világ legnagyobb diákszervezete 1972 óta van jelen hazánkban és dolgozik a fiatalok személyes, szakmai és vezetői képességeinek fejlesztésén nemzetközi önkéntes, és szakmai gyakorlatok lehetőségeivel.


Pécs Music Society

A Pécs Music Society (PMS) egy nemzetközi és magyar hallgatókat tömörítő szervezet, melynek fő célja a zenélő és zenét szerető emberek összefogása. A PMS a házigazdája a szorgalmi időszakban kéthetente megrendezésre kerülő "Open Mic" estéknek, mely állandó lehetőséget biztosít a zenész hallgatótársainknak az egész egyetemről, továbbá egyetemen kívülről is tehetségük bemutatására, és a zenét kedvelő embereknek pedig a kikapcsolódásra.