Sport

A sport mindenkié, így nem titkolt szándékunk az mozgásra való ösztönzés, illetve a csapatsportok alapján történő közösségépítés, melyre Karunk számos szervezete is lehetőséget biztosít.

Testnevelés- és Mozgásközpont

A PTE ÁOK Testnevelés- és Mozgásközpont két alapvető feladata a tanrendi testnevelés és a sportszolgáltatás biztosítása az Általános Orvostudományi Kar hallgatóinak, illetve sportprogramok szervezése a dolgozóknak és családtagjainak.


Medikus Sportkör & Medikus Kupa

Legfontosabb versenyünk a Medikus Kupa, ahol női-férfi kézilabda, kosárlabda, röplabda, vízilabda és férfi kispályás labdarúgás sportágakban küzdenek meg hallgatóink a társegyetemek sportolóival.


Pécsi Egyetemi Atlétikai Club

A PEAC egyesülete különböző szakosztályokban nyújt sportolási lehetőséget: aerobik, asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, vívás, íjászat, kick-boksz, szabadidősport.


POTE Cheerleaders

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karának hivatalos cheerleader csapata, amely többek között a Medikus Kupa hivatalos szurkolói csapata.


POTE Beerpong

A Beerpong alapvetően egy közösség építő, ügyességi játék, ami mint a neve is mutatja, nyomokban sört tartalmaz, ebből kifolyólag a végén hatalmas hangulatú döntőkre számíthattok. A bajnokság 3 fordulóból áll, és az összesített dobogósok, különleges nyereményekben részesülnek.


POTE E-sport

Egyetemünkön az online sportolók is kiélhetik a játékok iránti szenvedélyüket. Különböző játékok bajnokságain vehettek részt, mint például a FIFA, a LOL vagy az Apex.