Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

Oktatóknak

 

 

Az Általános Orvostudományi Kar Intézeteinek és Klinikáinak külföldi kapcsolatai

(képre kattinva érhető el)

 

 

A pályázatok évente egyszer, körülbelül az év azonos időszakában kerülnek kiírásra, az idei évben a járványügyi helyzettől függően a későbbiekben kerülnek meghirdetésre; az alábbi dokumentumok addig tájékoztató jelleggel elérhetőek. További információért kérjük látogassák rendszeresen honlapunkat! 

ERASMUS+ Oktatói Mobilitás

 

A 2019-2020-as tanévre vonatkozó legfrissebb ERASMUS+ Oktatói Mobilitás pályázat kiírása az alábbi linken olvasható:

Oktatói ERASMUS+ pályázati kiírás        

Munkaterv (angol)

Munkaterv (német)

Jelentkezési lap

Megvalósítási időszak: 2019. október 14. - 2020. szeptember 30.

ÚJ Pályázati határidő: 2019. szeptember 17., kedd 12:00 óra.

ISCED kód kereső link ISCED kód kereső link a munkatervben feltűntetendő tématerület meghatározásához 

Vissza az oldal tetejére

 

DAAD Ösztöndíjak oktatók és kutatók részére

DAAD ösztöndíjak németországi továbbtanuláshoz és kutatáshoz

Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) a magyar hallgatóknak, diplomásoknak, kutatóknak, valamint tudományos fokozattal rendelkező főiskolai, egyetemi oktatóknak és kutatóknak kínál németországi tanulmányi és kutatói ösztöndíjakat.

A budapesti DAAD Információs Központ 2020. október 7-én valamint október 28-án információs rendezvényt tart, amelynek keretében az érdeklődők feltehetik kérdéseiket a Központ munkatársainak. A nyílt napokról az alábbi elérhetőségen kaphat további tájékoztatást. 

A 2021/22-es évre szóló ösztöndíjak pályázati határideje:

Kutatói ösztöndíj doktoranduszoknak és fiatal kutatóknak – jelentkezési határidő: 2020. november 16.

 • 1-10 hónap németországi kutatás egy német fogadó professzor felügyeletével
 • kivételes esetekben az ösztöndíj időtartama akár 3 év is lehet, teljes komplett doktori értekezés megírása egy német egyetemen
 • pályázni már az utolsó tanulmányi év alatt is lehet (ösztöndíj közvetlenül a magyar diploma folytatásaként)
 • A pályázatot online kell benyújtani
 • ösztöndíj összeg havonta: diplomásoknak 861 €, doktoranduszoknak 1200 €
 • Pályázatok beadási határideje: 2020. november 16. - továbbá lehetőség van a pályázat április 30-i benyújtására, amennyiben a kint tartózkodás kezdete az adott év decembere és a következő év májusa közé esik.

Kutatói ösztöndíj tudományos fokozattal rendelkező egyetemi, főiskolai oktatóknak és kutatóknak – leadási határidő: 2020. november 16.

 • doktorált kutatóknak és egyetemi, főiskolai oktatóknak
 • kutatás időtartama 1-3 hónap
 • A pályázatot online kell benyújtani
 • támogatás összege havonta 2000 € a tanársegédeknek, adjunktusoknak és docenseknek
 • támogatás összege havonta 2150 € a professzoroknak
 • Pályázatok beadási határideje: 2020. november 16. - továbbá lehetőség van a pályázat április 30-i benyújtására, amennyiben a kint tartózkodás kezdete az adott év decembere és a következő év májusa közé esik.

Vissza az oldal tetejére

 

PTE Utazó nagykövete - online editition

A PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatósága a PTE Szenátus által 2016 novemberében elfogadott Nemzetköziesítési Program keretében 2020 őszi szemeszterére meghirdeti a „PTE Utazó Nagykövet Online Edition” elnevezésű pályázatot.

 A „PTE Utazó Nagykövete Online Edition” elnevezéssel olyan online nemzetközi konferencián/workshopon való részvételt elősegítő pályázat kerül meghirdetésre, amelyre a PTE valamennyi főállású és részmunkaidős oktatója és kutatója pályázhat.

 
A pályázati felhívás és a pályázati űrlap ezen a linken érhető el.
 
A felhívás Facebook oldalon is megjelent.

Vissza az oldal tetejére

1- 2 hónapos szakmai gyakorlat Japánban

 

 

A PTE ÁOK Dékánja és a Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága idén is meghirdeti pályázatát a japán Saitama Orvosegyetemmel kötött csereegyezmény alapján 1-2 hónapos szakmai gyakorlatra. 

Pályázhat az Orvostudományi Kar bármely 40 év alatti oktatója és oktatási munkát végző Ph.D. hallgatója a Saitama Orvostudományi Egyetem bármelyik intézetébe, klinikájára.

A szakmai gyakorlat 2019. október 1. és 2020. február 28. között végezhető, max. 2 hónapos időintervallummal. A gyakorlat kezdetét a jelentkezőnek kell meghatároznia a pályázatában.

 

A fogadóegyetem térítés nélkül nyújt szállást az egyetem orvos szállóján.

Az utazási költséget (repülőjegy) a PTE Általános Orvostudományi Kar fedezi.

A kint tartózkodás egyéb költségeinek (étkezés, egészségbiztosítás) fedezésére a Kar vezetése havi bruttó 120 000,- Ft támogatást biztosít.


A pályázatokat nyomtatott formában, a PTE ÁOK Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának Irodájába (Szigeti u. 12. 1. em., kis dékáni tanácsterem mellett) kérjük leadni Tomózer Anettnek (érdeklődni lehet ugyanitt: telefon: 36358, email: nkb@aok.pte.hu).

Kérjük, hogy az angol nyelvű CV-t és motivációs levelet tartalmazó, elektronikusan is megküldött pályázat tartalmazza:

 

 • a pályázó publikációs listával kiegészített szakmai önéletrajzát,
 • a kiutazás tervezett időpontját,
 • a szakmai gyakorlat tervezett helyét (klinikát, intézetet),
 • motivációs levelet, rövid leírást a gyakorlat céljáról, várható hasznáról,
 • intézetvezető támogató javaslatát.

Jelentős előnyt élvez az a pályázó, aki vállalja, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a fogadó intézménynél tett látogatás alkalmával létrejött szakmai kapcsolatot a jövőben is ápolja, többek között visszahívás keretében.


Beadási határidő: 2019.május 29. (szerda), 12.00 óra


A pályázatok elbírálását a Dékán által kijelölt bírálóbizottság végzi.

Az egyes költségek elszámolásakor nem valósulhat meg dupla finanszírozás!

A döntésről a pályázókat e-mailben értesítjük. Az email címet és telefonos elérhetőséget a pályázatban kérjük megadni.

 

Sikeres pályázást kívánunk!

Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága 

Vissza az oldal tetejére

Association of American Medical Colleges (AAMC) – Visiting Student Learning Opportunities (VSLO)

Az AAMC VSLO ™ vendéghallgatóknak szóló programja lehetővé teszi orvostanhallgatók és más egészségtudományok hallgatói számára, hogy rövidtávú képzéseken vehessenek részt a hazai intézményektől távol. A programban számos egyetem vesz részt az Egyesült Államokban és világszerte. A VSLO program segíti hallgatókat abban, hogy kapcsolatba lépjenek a képzési lehetőségeket kínáló intézményekkel, melyekben elmélyíthetik tudásukat, illetve további tapasztalatokat szerezhetnek.

A VSLO program keretében az érdeklődők bekapcsolódhatnak többek között nyári kutatási programokba, klinikai gyakorlatokba, továbbá választható kurzusokon vehetnek részt. Az Egyesült Államokban és a világ minden táján található fogadó intézmények, kórházak, klinikák az adott intézmény által meghatározott irányelvek szerint állnak a hallgatók rendelkezésére.

További részletek az AAMC honlapján  olvashatók.

A COVID-19 világjárványra reagálva az AAMC létrehozott iCollaborative collection  néven egy gyűjteményt azon forrásokból, melyek oktatásfejlesztéssel, oktatáspolitikával, az egészségügyi oktatást és tanítást támogató legjobb megoldásokkal kapcsolatos információkat tartalmaznak. A  Clinical Teaching and Learning Experiences without Physical Patient Contact egy olyan gyűjtemény mely kompetenciatartomány és tanulóközönség szerint kereshető. Változatos témákhoz köthető webináriumok szintén elérhetők az oldalon.

Az iCollaborative gyűjteményen kívül a MedEdPORTAL (az AAMC tanulással és oktatással foglalkozó online folyóirata) elérhetővé tett számos, a világjárvány alatt létrehozott anyagot.  Jelenleg a források az alábbi kategóriák szerint érhetők el az oldalon:

 • Önállóan alkalmazható modulok a klinikai oktatás és tanulás kiegészítésére
 • Önállóan alkalmazható modulok a preklinikai oktatás és tanulás kiegészítésére
 • Videókonferencia formájában elérhető interaktív ülések
 • Videokonferencia keretein belül feldolgozható, a kommunikációs képességek fejlesztését segítő standardizált esettanulmányok

Webinárium sorozat az American Academy of Pediatrics (AAP) szervezésében

Az American Academy of Pediatrics (AAP) webinárium sorozatot indított Global Health Practice in the time of COVID: Finding Effectiveness in Your Personal & Professional World címen.

A sorozat az egészségügyi oktatásban világszerte résztvevő hallgatók és oktatók számára kínál  olyan együttműködési lehetőségeket, melyek a világjárvány ideje alatt is optimálisan működtethetők. A korábbi webináriumok elérhetők az AAP YouTube csatornáján.

Vissza az oldal tetejére

 

Kutatói-oktatói-klinikai pályázat

 

A PTE ÁOK és GYTK Dékánjai és a Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága pályázatot hirdet fiatal oktatók részére rövid külföldi tanulmányútra a 2019-es évre!

A pályázati határidő: 2019. október 14., hétfő 12.00 óra

Kutatói-oktatói-klinikai pályázati kiírás

 

Vissza az oldal tetejére

Oktatói pályázat PTE Partneregyetemeire

 

Kiírásra került a rövid időtartamú, a PTE kiemelt partnerintézményeibe irányuló oktatói mobilitási pótpályázat, mely a 2019/20-as tanév tavaszi szemeszterére vonatkozik.

 

A PTE Külügyi Igazgatósága pályázatot ír ki a PTE kiemelt partnerintézményeibe kétoldalú kapcsolatok keretében kiutazó (PTE) oktatók utazási költségeinek és napidíjának támogatására. A szállást a fogadó egyetem biztosítja.

A kiemelt kétoldalú szerződések együttműködésének célja a környező országok a PTE-hez hasonló tudományos felépítésű egyetemeivel meglévő oktatási és tudományos kapcsolatok továbbfejlesztése rövid időtartamú (jellemzően 3-5 munkanapos) oktatói cserék révén.  

BEADÁSI HATÁRIDŐ: 

2020. február 28. - 23:59

Jelentkezési lap

További részletek

Vissza az oldal tetejére

CEEPUS Csereprogram

A CEEPUS csereprogram célja, hogy a felsőoktatás területén együttműködő partner intézmények között lehetővé tegye hallgatói és oktatói mobilitások lebonyolítását, speciális kurzusok, valamint hallgatói kirándulások szervezését, támogassa hosszú távú szakmai együttműködések kialakulását a térségben, ezzel elősegítve Közép-Európa stratégiai szerepének erősödését.

Jelenleg a következő országok akkreditált felsőoktatási intézményeibe lehet utazni CEEPUS támogatással:

Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

A CEEPUS lehetőségekről az alábbi linken bővebb információ érhető el. A partnerországok nemzeti CEEPUS irodáinak elérhetőségei a Központi CEEPUS Iroda honlapján  az országzászlókra kattintva érhetők el.

IRÁNY KÖZÉP-EURÓPA! - CEEPUS FREEMOVER HALLGATÓI ÉS OKTATÓI ÖSZTÖNDÍJAK: 2020/2021 ŐSZI FÉLÉV

A CEEPUS freemover pályázattípusban bármely hazai felsőoktatási intézményben aktív státuszú hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot tanulmányi vagy oktatási célú mobilitási ösztöndíjra szinte az összes CEEPUS tagország bármely akkreditált felsőoktatási intézményébe. 

A freemover pályázatokat július 1-től kezdve lehet feltölteni a www.ceepus.info központi pályázati felületen. A jelentkezés kizárólag online zajlik. A pályázat beadása és a megpályázott időszak kezdete között legalább másfél hónapnak kell lennie.

Bővebb információ oktatók részére a pályázati feltételekről, a pályázás menetéről és a csatolandó dokumentumokról a linkre kattintva érhető el.

Vissza az oldal tetejére

Egyéb ösztöndíj lehetőségek

1 hónapos kutatói-oktatói pályázat a Prince of Songkla Egyetem Orvostudományi Karára (Thaiföld) 

Pályázati kiírás

A pályázat célja lehetőséget biztosítani arra, hogy rövid idejű oktatói, illetve kutatómunkát végezzenek a jelentkezők egy nem európai intézetben, illetve annak klinikáján (Songklanagarind Hospital).

A páylázati időszak folyamatos!

Bármikor benyújtható!

A PTE Utazó Nagykövete

A PTE Külügyi Igazgatósága a PTE Szenátus által 2016 novemberében elfogadott Nemzetköziesítési Program keretében 2018. évre meghirdeti az „A PTE Utazó Nagykövete” elnevezésű pályázatot.

Az idei akadémiai év utolsó pályázati felhívása és a pályázati űrlap az alábbi linken alábbi linken érhető el:

 

Egyéb ösztöndíj lehetőségek elérhetőek a PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának honlapján.

Egyéb elérhető ösztöndíjak

Külföldi ösztöndíj portálok

 

Vissza az oldal tetejére