Elhalasztja a PTE a Nemzetközi Estet

Elhalasztja a PTE a Nemzetközi Estet

A Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervével, a magyar és a nemzetközi hallgatói önkormányzatokkal, valamint a karokkal történt előzetes egyeztetések alapján a Pécsi Tudományegyetem a március 7-re, szombatra tervezett Nemzetközi Estet elhalasztja.

Az egyetem ezen felelős döntésével – más egyetemekhez hasonlóan – szeretné megőrizni a pécsi egyetemi polgárok biztonságát, és fenntartani az eddig megtett megelőző intézkedések hatékonyságát.

Fontos hangsúlyozni, hogy jelenleg sem a Pécsi Tudományegyetemen, sem annak közvetlen régiójában nincs tudomásunk igazoltan koronavírussal fertőzött személyről.

A PTE szakmai operatív stábja folyamatosan nyomon követi a koronavírus (SARS-CoV-2) fertőzés világméretű, és ezen belül európai terjedését. Ugyancsak figyelemmel kíséri a stáb a WHO, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Koronavírus Elleni Védekezésért felelős Operatív Törzs iránymutatásait, valamint a témában keletkező tudományos közleményeket. Ezeknek megfelelően már számos intézkedést hozott a PTE, így többek között a közösségi terekben magyar, angol és kínai nyelvű feliratokkal hívták fel a figyelmet a higiéniára és a prevencióra, illetve kézfertőtlenítőket helyeztek ki a kampuszokra, míg a vizes blokkokba a WHO irányelvei alapján tájékoztatókat tettek ki a helyes kézmosásról, és higiénés kézfertőtlenítésről. Utóbbiról videós iránymutatást is készített a PTE Média Iroda, melyet mindenki elérhet a közösségi videómegosztón: https://www.youtube.com/watch?v=c4g9xz16exc

A PTE a maximális óvatosság elvének szem előtt tartásával, és az illetékes szakhatóságok szakmai útmutatásának megfelelően jár el a továbbiakban is.

Forrás:

PTE