COVID-19 oltás időpont - 2021. január 20.

Kedves Hallgatók,

Újabb időpontot szerveztünk a COVID-19 mRNS vakcina (Pfizer/BioNTech) oltás ingyenes és önkéntes beadására, így e hét szerdán (2021. január 20.) ismét van oltási lehetőség. Jelentkezni az alábbi linken lehet 2021. január 19. kedd 14:00 óráig, Az oltásra való  jelentkezés feltétele: aktív hallgatói jogviszony a PTE Általános Orvostudományi Karán.

Az oltás helyszíne:  7623 Pécs, Rét utca 2. Rehabilitációs Központ földszint.

Tisztelettel megkérünk mindenkit, hogy az oltás beadására való időpont foglalás kapcsán felelősségteljesen járjanak el, és mindenki csak egy időpontot foglaljon. Kérjük továbbá, hogy a lefoglalt időpont előtt jelenjenek meg az oltás helyszínén, ugyanis a nem megjelenés és a hallgatói visszalépések mások elől veszik el a védőoltás lehetőségét.

A jelentkezési felületen regisztrált időpont az oltóanyag első beadására vonatkozik, majd ezt követően szükség van a vakcina ismételt beadására annak érdekében, hogy a védettség kialakuljon. Erre az első oltástól számított 21. napon kerül sor, melyre a pontos időpontot az oltóhelyen fogják megkapni.

Amennyiben valamilyen előre nem látható (kizárólag vis maior) okból kifolyólag szeretnék módosítani, vagy törölni az oltás időpontját, esetleg többszörös foglalás miatt időpontot egyeztetni, úgy az erre vonatkozó igényeket a korábban közölt telefonszám helyett minden esetben a lemondas.vakcina@pte.hu e-mail címen írásban jelezzék a név, EHA/Neptun kód és a lefoglalt időpont megadásával. Az e-mailek feldolgozása folyamatosan történik.

Az oltásra jogosultaknak hozzájárulási, valamint járványügyi írásos nyilatkozatot kell tenni, amelyet az oltás helyszínén kell leadni. Kérjük, hogy az előre kitöltött nyomtatványokat vigyék magukkal az oltásra jelentkezők (nemzetközi hallgatók az útlevelüket is vigyék magukkal). Dátumként az oltás napjának kell szerepelnie a nyilatkozaton. A nyomtatványok letölthetőek itt.

Az oltás felvételére a magyar hallgatók esetében az a TAJ számot (a nemzetközi hallgatók esetékben a TAJ szám helyett az EHA/NEPTUN kódot)  kérjük megadni az időpont foglalásakor. Az oltásra minden 18 év feletti állampolgár jogosult, akinél az elmúlt 3 hónapban nem igazolódott a COVID-19 fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegedése). Jogosult az oltásra az is, aki a tavaszi hullámban SARS CoV-2 fertőzésen átesett. Azon hallgatók, akik az eddigiekben vagy most is részt vesznek önkéntesként tevékenységben, azok kérjük, hogy oltásra való igényüket az EHÖK felé jelezzék.

További oltási időpontokkal a későbbiekben fogunk jelentkezni, így akinek most nem sikerült regisztrálnia, türelmét kérjük, amíg az újabb oltóanyagok megérkeznek.

Üdvözlettel,

PTE ÁOK Hallgatói Szolgáltató Osztály