Sportteljesítményt befolyásoló táplálkozási tényezők

Daten

Offizielle Daten in der Fachveröffentlichung für das folgende akademische Jahr: 2021-2022

Lehrbeauftragte/r

Semesterwochenstunden

Vorlesungen: 12

Praktika: 0

Seminare: 0

Insgesamt: 12

Fachangaben

  • Kode des Kurses: OOF-STT-T
  • 1 kredit
  • Általános orvos
  • Fakultatív modul
  • Őszi
Voraussetzungen:

keine

Zahl der Kursteilnehmer für den Kurs:

min. 1 – max. 200

Thematik

A kurzus célja, hogy bemutassa a sportban és a táplálkozásban rejlő lehetőségeket, felhívja a figyelmet a sport és a táplálkozás egészségmegörző, betegségmegelőző hatásaira. A különböző típusú fizikai aktivitás és az optimális táplálkozás kapcsolatának kérdésköreit veszi végig.

Vorlesungen

  • 1. Optimális testösszetétel a különböző sportágakban - Wolher Veronika
  • 2. Testösszetétel becslésének módszerei a sportban - Wolher Veronika
  • 3. Szénhidrátok szerepe a sportban - Wolher Veronika
  • 4. Verseny/edzés előtt, alatt és után történő szénhidrátbevitel - Wolher Veronika
  • 5. Fehérjék szerepe a sportban - Wolher Veronika
  • 6. Vegán sportoló fehérjepótlási lehetőségei - Wolher Veronika
  • 7. Zsírok szerepe a sportban - Wolher Veronika
  • 8. Sport és a relatív energiahiány megállapítása - Wolher Veronika
  • 9. RED-S kezelési lehetőségei - Wolher Veronika
  • 10. Étrendkiegészítők helye és szerepe a sportban - Wolher Veronika
  • 11. Antidopping ismeretek - Wolher Veronika
  • 12. A női ciklus és a sport - Wolher Veronika

Praktika

Seminare

Materialien zum Aneignen des Lehrstoffes

Obligatorische Literatur

Vom Institut veröffentlichter Lehrstoff

Neptun.

Skript

Empfohlene Literatur

Voraussetzung zum Absolvieren des Semesters

Legfeljebb 15 % hiányzás megengedett

Semesteranforderungen

-

Möglichkeiten zur Nachholung der Fehlzeiten

Nincs lehetőség.

Prüfungsfragen

-

Prüfer

Praktika, Seminarleiter/innen