Sportteljesítményt befolyásoló táplálkozási tényezők

Data

Official data in SubjectManager for the following academic year: 2021-2022

Course director

Number of hours/semester

lectures: 12 hours

practices: 0 hours

seminars: 0 hours

total of: 12 hours

Subject data

  • Code of subject: OOF-STT-T
  • 1 kredit
  • Általános orvos
  • Fakultatív modul
  • Őszi
Prerequisites:

-

Course headcount limitations

min. 1 – max. 200

Topic

A kurzus célja, hogy bemutassa a sportban és a táplálkozásban rejlő lehetőségeket, felhívja a figyelmet a sport és a táplálkozás egészségmegörző, betegségmegelőző hatásaira. A különböző típusú fizikai aktivitás és az optimális táplálkozás kapcsolatának kérdésköreit veszi végig.

Lectures

  • 1. Optimális testösszetétel a különböző sportágakban - Wolher Veronika
  • 2. Testösszetétel becslésének módszerei a sportban - Wolher Veronika
  • 3. Szénhidrátok szerepe a sportban - Wolher Veronika
  • 4. Verseny/edzés előtt, alatt és után történő szénhidrátbevitel - Wolher Veronika
  • 5. Fehérjék szerepe a sportban - Wolher Veronika
  • 6. Vegán sportoló fehérjepótlási lehetőségei - Wolher Veronika
  • 7. Zsírok szerepe a sportban - Wolher Veronika
  • 8. Sport és a relatív energiahiány megállapítása - Wolher Veronika
  • 9. RED-S kezelési lehetőségei - Wolher Veronika
  • 10. Étrendkiegészítők helye és szerepe a sportban - Wolher Veronika
  • 11. Antidopping ismeretek - Wolher Veronika
  • 12. A női ciklus és a sport - Wolher Veronika

Practices

Seminars

Reading material

Obligatory literature

Literature developed by the Department

Neptun.

Notes

Recommended literature

Conditions for acceptance of the semester

Legfeljebb 15 % hiányzás megengedett

Mid-term exams

-

Making up for missed classes

Nincs lehetőség.

Exam topics/questions

-

Examiners

Instructor / tutor of practices and seminars