Köszönetnyilvánítás bérkompenzáció kapcsán

2023. június 29.

Tisztelt Dékán Úr!

Tisztelt Miklós!

A PTE reprezentatív szakszervezetei petíciót intéztek a munkáltató számára, egy az inflációval kapcsolatos bérfejlesztés érdekében, amelyet a munkavállalók több mint 40 %-a aláírt, többek között a PTE egészségügyi dolgozói is. 

A munkáltató a költségvetési források ismerete nélkül a kért bérfejlesztésre egyelőre nem tudott kötelezettséget vállalni, viszont felajánlott egy bérkompenzációt.

Megállapodtunk a munkáltatóval, hogy szociális alapon, kereseti határok megállapításával egy azonos összegű kifizetés történik.

Megdöbbenésünkre és a szakszervezetünk számára nem elfogadható módon az egyetemi tárgyaló delegáció kijelentette, hogy az egyetem egészségügyi dolgozói bérhelyzetével nem kompetensek.

Így az egyetem egy munkaköri csoportja, az egészségügyi dolgozók nem kapnának a kompenzációból, amelyet szakszervezetünk etikátlannak és elfogadhatatlannak tartott.

Örömmel értesültünk róla, hogy az ÁOK vezetése és Dékán Úr, átérezve a helyzet tarthatatlanságát, forrást biztosított a kompenzációra a PTE Klinikai Központban dolgozó egészségügyi minkavállalók számára is.

Tisztelt Dékán Úr, ezúton szeretnénk köszönetet mondani szakszervezetünk és érintett munkavállalók nevében, hogy forrást biztosított az egészségügyi dolgozók bérkompenzációjára is. 

Tisztelettel és köszönettel:

 Illés József, a PTE IESZ elnöke