Kiadvány készült a tavaszi, oktatói készségfejlesztő workshop anyagából

2022. július 27.

„Bizonyítékon alapuló, az oktatásban alkalmazható stratégiák a stressz és a szorongás kezelésére” címmel a Magatartástudományi Intézet Orvosi Oktatásfejlesztési és Kommunikációs Tanszéke oktatói készségfejlesztő workshopot tartott 2022. június 2-án, immár 16. alkalommal.

A megnyitót dr. Füzesi Zsuzsanna professzor asszony, az Orvosi Oktatásfejlesztési és Kommunikációs Tanszék vezetője tartotta, majd dr. Gács Boróka előadása következett „Az orvostanhallgatók mentális egészsége és kiégése – legfrissebb adatok” címmel. Ezt követően dr. Csaba Gergellyel bemutatták a bizonyítékon alapuló, az oktatásban alkalmazható stratégiákat a stressz és a szorongás kezelésére.

A szervezők által moderált csoportmunkában a résztvevők a stresszkezelő módszerek relevanciáját és felhasználási lehetőségeit vitatták meg, a beszélgetésekbe a hallgatók is bekapcsolódtak.

„Nem törekedhettünk a teljességre, de nagyon jó élményeket nyújtott mindaz, amiről beszéltünk, és amin a kiscsoportokban World Café-módszerrel dolgoztunk. Reflektív-önreflektív módon reagáltunk nemcsak a mások, hanem a saját gyakorlatunkra is. Tudatosítottuk, hol csúszik félre a szándék, és mit tehetünk mi, egyes oktatók, vagy akár oktatási csoportok, tanszékek, intézetek, klinikák annak érdekében, hogy a hallgatóink ne szorongó, stresszes elszenvedői legyenek az oktatásnak, hanem a saját tanulásukért, fejlődésükért felelősséget vállaló partnereink. A PotePillars Tanulási kultúra koncepciója többek közt ezt célozza. Ehhez a biztonságos környezetet nekünk, oktatóknak kell megteremteni” - vélik az Orvosi Oktatásfejlesztési és Kommunikációs Tanszék munkatársai.

A workshop anyagából kiadvány is készült, ami itt tekinthető meg:

OOKT workshop kiadvány

Fotó:

Verébi Dávid

Dokumentum(ok)