Segítség a vizsgákhoz: online tanulásmódszertan kurzus hallgatóknak

2023. szeptember 21.

Kedves Elsőéves Hallgatók!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magatartástudományi Intézet, Orvosi Oktatásfejlesztési és Kommunikációs Tanszékének (OOKT), valamint a Pszichológiai Konzultáció (Pszikon) szakemberei közreműködésével összeállítottunk egy interaktív tanulásmódszertan tananyagot, mely a Moodle-ben érhető el "Tanulásmódszertan" címmel.

Ennek célja, hogy segítséget nyújtsunk Önöknek a hatékony tanulási stratégiák elsajátításához, amelyek nélkülözhetetlenek a következő évek egyetemi tanulmányai során. Az egyetemi pálya kezdetén számos új kihívással találkoznak, amelyek között kiemelkedő a tanulás megváltozott módja. Tapasztalataink szerint ezért újra kell tanulni a tanulást is, ami új szemléletet és módszereket igényel. 

Az egyetem oktatói nevében arra kérünk mindenkit, hogy alaposan tanulmányozzák át és végezzék el a tananyagot, illetve készítsenek jegyzetet a lényeges részekről. Az online interaktív kurzus bármikor elkezdhető, megszakítható és befejezhető a félév folyamán és nem szükséges hozzá tárgyfelvétel. A Tanulásmódszertan kurzus az alábbi linkre kattintva érhető el: https://moodle.pte.hu/course/view.php?id=123460&lang=hu

Kívánjuk, hogy ezen interaktív tanulásmódszertan segítségével könnyebben boldoguljanak az egyetemi élet új kihívásaival, és hatékonyabban építsék fel tudásukat.

A Magatartástudományi Intézet, OOKT és Pszikon munkatársai,

Dr. Gács Boróka és Dr. Csaba Gergely