„Módszertani Morzsák” – kiscsoportos oktatás – március 13.

2024. február 23.

Az Orvosi Oktatásfejlesztési és Kommunikációs Tanszék „Módszertani Morzsák” rendezvénysorozatában a kiscsoportos jelenléti oktatásban rejlő lehetőségekről lesz szó március 13-án, 15 és 16 óra között a a Dékáni Tanácsteremben. A téma felelőse: dr. Takátsy Anikó.

A gyakorlatok és a szemináriumok alkalmasak arra, hogy egy oktató irányítása alatt a hallgatók kisebb, akár 3-6 fős csoportokban dolgozzanak együtt. A kiscsoportos oktatás amellett, hogy növeli a tudásátadás hatékonyságát, emelheti a hallgatói elköteleződés és motiváció mértékét. A módszertan jól megtervezett alkalmazása lehetőséget ad a differenciált oktatás megvalósítására és az egyéni adottságok kibontakoztatására, a kooperatív elemek révén a kommunikáció és a soft skillek hatékonyabb fejlesztésére.

A foglalkozás során a kiscsoportos oktatásban összegyűjtött tapasztalatokból osztanak meg „jó gyakorlatokat”, amik megkönnyíthetik a gyakorlatok és a szemináriumok vezetését, a hallgatók bevonását. A rendezvény interaktív jellegű, így a jelenlévők aktív részvételére számítanak.

Kérik, hogy a részvételi szándékot 2024. március 11-ig jelezzék az alábbi linken:

forms.office.com/e/ppmmcR01RX

A rendezvényen való részvételét örömmel várják!